Politsei on ootel: mida teeb riigikogu sõidujagajatega? (7)

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristian Jaani
Kristian Jaani Foto: Mihkel Maripuu

Politsei ootab seadusandjatelt võimalikult kiiret tegutsemist, et sõidujagamisteenusega seonduv saaks seadustes paika pandud.

«Kehtiv ühistranspordiseadus ei sisalda eraldi regulatsiooni jagamismajanduse põhimõttel toimuva ning Uberi ja Taxify rakenduste kaudu vahendatava tasulise reisijateveo teenuse kohta. Seetõttu on teenuse sisust lähtuvalt täna tegemist kas juhuvedudega või taksoveoga, mille osutamiseks on vajalik omada tegevusluba,» ütles Postimehele Põhja prefekt Kristian Jaani välja politsei seisukoha.

Prefekti sõnul ootab politsei, et plaanitav seadusemuudatus tooks võimalikult kiirelt selguse, mis on nn sõidujagamise puhul teenusepakkuja õigused ja kohustused.

Eile kohtusid prefektiga taksojuhtide liidu ja taksoettevõtjate liidu esindajad ja rääkisid ära oma mured seoses taksoturul toimuvaga.  Taksoettevõtjate liidu juhatuse liige Mart Palm märkis, et taksofirmad leidsid politseist mõistmist ja toetust.

«Saime teada, et mõned taksojuhtide poolt esitatud avaldused rikkumiste kohta on juba menetluses ja kui neid peaks laekuma veel, kavatseb politsei neile seadustest tulenevalt reageerida,» rääkis Palm pärast kohtumist.

Palm lisas, et taksoettevõtjad ei muretse mitte konkurentsi vaid ebaausa konkurentsi pärast, mis täna mõjutab otseselt rohkem või vähem ligi 6000 Eesti taksojuhi perede toimetulekut.

Riigikogus on sõidujagamist seadustavad ühistranspordiseaduse muudatused läbinud esimese lugemise ja saanud ohtralt parandusettepanekuid.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles