Ossinovski: riigikogu töö on lootusetult iganenud (1)

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski hinnangul tammuvad Eesti e-riik ja demokraatia tegelikult sajanditetaguses arusaamades ning ka riigikogu tegevus on osaliselt lootusetult iganenud.

«Tihti mõtleme, et kui meil digitaalselt kõik eelnõud olemas keskkonnas eelnoud.valitsus.ee ja kõik võivad seal arvamust avalda, siis tegelikult on see ikka sama 19. sajand, lihtsalt natukene teistsugusel platvormil,» sõnas Ossinovski tänasel Tallinnas peetaval Digikonverentsil.

«Iga kord, kui ma esmaspäeviti käin riigikogus vastamas arupärimistele, siis ma tunnen, et see formaat on nii lootusetult iganenud. Väljaspool riigikogu seinu ühiskondlik diskussioon pulbitseb hoopis teistsuguse tempoga,» jätkas Ossinovski.

Ministri sõnul ei oska ta ka ise pakkuda, kuidas argumenteeritud sisuline diskussioon nii riigikokku kui mujale viia, ja oli ühtlasi kriitiline parlamendi komisjonide töö üha suletumaks muutumisele.

«Arutatakse selle üle, et komisjonide istungid peaksid olema kinnised ja protokolle pole vaja! Tähtsad inimesed arutavad seal omavahel, mis tegelikult riigi jaoks hea on!» sõnas Ossinovski.

Konverentsil arutati muu seas, kuidas demokraatlik diskussiooni riigiasutustesse viia.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles