ELi liikmesriigid kutsusid üles kaotama andmete vaba liikumise tõkked

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Pooled Euroopa Liidu liikmesriikidest kutsusid üles kehtestama andmete vaba liikumise nii Euroopa Liidu siseselt kui ka väliselt, et piirkond võiks uutest andmepõhistest tehnoloogiatest saada maksimaalset kasu.

Kirjas Euroopa Komisjonile ja Hollandile – kes on praegu ELi eesistujariik – soovitasid ministrid mitmetest liikmesriikidest, sh Poolast, Suurbritanniast, Rootsist ja Soomest Brüsselit tagama, et regulatsioon ei takistaks andmepõhiste tehnoloogiate arengut ning vältida ühesuguste reeglite kehtestamist veebipõhistele platvormidele nagu Amazon ja Facebook, vahendas ERR Reutersit.

Komisjon avalikustas eelmisel aastal oma ühtse digituru strateegia, mille eesmärk on kaotada veebipõhises Euroopas vaba andmevoo tõkked ja anda Euroopale paremad võimalused konkureerida peamiselt USA päritolu tehnoloogiahiidudega.

Samal ajal, kui komisjoni asepresident Andrus Ansip on välistanud ühe kõiki veebipõhiseid ettevõtteid hõlmava määruse loomise, tegeletakse strateegia raames tõenäoliselt autoriõiguse ja telekommunikatsiooni valdkondade probleemidega ning uuritakse lähemalt teenuste nagu Androidi ja IOSi operatsioonisüsteemide kasutustingimusi.

Strateegiat on süüdistatud protektsionismis – millel komisjoni hinnangul alust ei ole – ning andmevood Ameerika Ühendriikidesse on pärast USA valitsuse massilise nuhkimisprogrammide paljastamist olnud keerulised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles