Telia asub toetama sisseehitatud SIM-kaardiga seadmeid

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gear S2 Classic Platinum
Gear S2 Classic Platinum Foto: STEVE MARCUS/REUTERS

Telia Eesti avab oma võrgus toe sisseehitatud SIM-kaardiga seadmetele ning hakkab juunis müüma eSIM-kaardiga varustatud nutikella, tuues sellega eSIM-i ajastu Baltimaadesse.

«Eesti on Balti- ja Põhjamaade arvestuses esimeste riikide seas, kus saab eSIM-iga varustatud Samsungi nutikella kasutusele võtta,» ütles Telia Eesti uute äride juht Holger Haljand.

eSIM-i näol on tegu maailmas uue SIM-kaardi standardiga, mis kaart on seadmesse sisse ehitatud ning telefoni või operaatorit vahetades tuleb seadmes vaid vajalikud andmed alla laadida

Selleks, et eSIM-ile üleminek oleks võimalikult sujuv, võtab Telia ühe lahendusena kasutusele eSIM pabervautšeri, mida saab seadistusprotsessides kasutada sarnaselt tänase SIM kaardiga.

Klienditeenindaja ning ka kliendi jaoks on erinevus selles, et enam ei ole vaja füüsiliselt SIM-i seadmesse paigutada - eSIM tuleb alla laadida kasutades vautšeril asuvat QR koodi kujul linki. Samuti viiakse pabervautšer digitaalsel kujul  iseteenindusse, kus klient saab kõik SIM kaartidega seotud toimingud mugavalt ära teha ilma esindusse tulemata ja arvuti tagant lahkumata.

mobiilID teenused paraku vähemalt esialgu eSIM-kaardiga ei tööta.

eSIM-iga varustatud Samsung Gear S2 jõuab Eestis müügile juuni keskpaigaks.  Telia Eesti ja Norra telekomifirma OneCall esimesed Telia Company grupi ettevõtted, kelle müügikanalites see müügile jõuab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles