Digitarga saade testis Eestis müügile tulevat esimest eSIM-iga varustatud nutikella

Raigo Neudorf
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Samsungi nutikell Gear S2 oskab iseseisvalt vastu võtta ka kõnesid, sest on varustatud uudse e-SIM-kaardiga.
Uus Samsungi nutikell Gear S2 oskab iseseisvalt vastu võtta ka kõnesid, sest on varustatud uudse e-SIM-kaardiga. Foto: Digitark

Telia avab oma võrgus toe sisseehitatud SIM-kaardiga seadmetele ning hakkab juunis müüma eSIM-kaardiga varustatud Samsungi nutikella Gear S2, tuues sellega eSIM-i ajastu Baltimaadesse, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark, mille saates testiti uue kella funktsiooni ka üle.

Viimastel kuudel on Telia koostöös partneritega teinud ettevalmistusi selleks, et kohandada uus seade kohalikule turule vastavaks, vahendab Digitark. „Meil on väga hea meel, et teeme eSIM-i vallas tihedat koostööd Samsungi ja Oberthuriga (SIM-kaartide tootja). Tänu sellele saame täna öelda, et Eesti on Balti- ja Põhjamaade arvestuses esimeste riikide seas, kus saab eSIM-iga varustatud Samsungi nutikella kasutusele võtta,“ märkis Telia Eesti uute äride juht Holger Haljand.

Liitu Digitarkade klubiga ja võida uus telefon!

Haljandi sõnul on Telia Eesti ja Norra telekomifirma OneCall esimesed Telia Company grupi ettevõtted, kelle müügikanalites eSIM-iga nutikell müügile jõuab.

eSIM-i näol on tegu maailmas täiesti uue SIM-kaardi standardiga, mis väga lühidalt ja lihtsustatult selgitades tähendab, et seadme omanik ei pea näiteks ühe operaatori juurest teise juurde kolides enam füüsiliselt SIM-kaarti vahetama – eSIM on seadmesse sisse ehitatud ning operaatorit vahetades tuleb seadmes vaid vajalikud andmed alla laadida.

Samuti ei pea enam murdma pead selle üle, kas seade kasutab nano-, mikro- või tava-SIM-i.

Selleks, et eSIM-ile üleminek oleks võimalikult sujuv, võtab Telia ühe lahendusena kasutusele eSIM pabervautšeri, mida saab seadistusprotsessides kasutada sarnaselt tänase SIM kaardiga.

Klienditeenindaja ning ka kliendi jaoks on erinevus selles, et enam ei ole vaja füüsiliselt SIM-i seadmesse paigutada - eSIM tuleb alla laadida kasutades vautšeril asuvat QR koodi kujul linki.

Samuti viiakse pabervautšer digitaalsel kujul  iseteenindusse, kus klient saab kõik SIM kaartidega seotud toimingud mugavalt ära teha ilma esindusse tulemata ja arvuti tagant lahkumata.

Vaata Digitarga saatelõiku uuest eSIM-iga nutikellast Gear S2:

eSIM-iga varustatud Samsung Gear S2 jõuab Eestis müügile juuni keskpaigaks ning seadme eeldatav hind on 399 eurot.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles