Volkswagen investeeris 300 miljonit dollarit sõidujagamisteenusesse Gett

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen
Volkswagen Foto: SCANPIX

Maailma suurimate autotootjate hulka kuuluv Volkswagen teatas eelmisel nädalal, et investeeris 300 miljonit dollarit Iisraeli sõidujagamisteenusesse Gett, kirjutab Auto Express.

Suurinvesteering rohkem kui kahekordistab summa, mille idufirma on erinevates rahastusastmetes investoritelt tänaseks kogunud.

Kokkuleppe kohaselt hakkavad Volkswagen ja Gett strateegilisteks partneriteks, jagades omavahel sõitudega kogutud andmeid ning plaanides tuleviku tarbeks koostööprojekte.

Näiteks hakkab Saksamaa autotootja oma äriklientidele nõudesõite pakkuma ning Getti autojuhid saavad taksodena kasutatavate Volkswagenite ostuks autotootjalt allahindlust.

Mitmed traditsioonilised autotootjad on hiljuti teatanud sõidujagamisteenuste turule laienemisest või seal juba tegutsevate ettevõtetega partnerlussuhete loomisest. Näiteks teeb maailma suurim autotootja Toyota koostööd sõidujagamisteenuste turuliidri Uberiga, General Motors investeeris aga Lyfti pool miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles