Digitarga kasutajatest: seda, mida lubatakse, teeb Apple'i nutikell hästi

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple Watch aitab hädast välja ka siis, kui on vaja kaugemalt kena kaadrit pildistada nii, et ise pildil samal ajal olla.
Apple Watch aitab hädast välja ka siis, kui on vaja kaugemalt kena kaadrit pildistada nii, et ise pildil samal ajal olla. Foto: Marko Palm, Digitark

Koos Apple Watch nutikellaga on elu just nagu lill või nagu liblika tiivalöök või nagu time lapse New Yorkis. Aga mida see nutiseade endast tegelikult kujutab? teeb Marko Palm Digitargas põhjaliku kokkuvõtte kahenädalasest testist nutikellaga.

Kui Apple tõi turule esimese iPhone nutitelefoni, siis muutsid nad oluliselt arusaama nutitelefonist. Sellest, milline üks nutitelefon võiks olla ja mida sellega võiks teha, kirjutab Marko Palm Digitargas.

Ootused Apple uutele toodetele on tihti juba algusest peale väga suured. Kui kuulutati välja Apple Watch, siis huvi selle vastu oli väga suur. Ka praegu, kui kell on mõnda aega juba müügil olnud, on tegemist lisaseadmega, mille järele on endiselt nõudlust.

Sulle võib huvi pakkuda ka see Digitarga saatelõik:

Kas tegemist on lihtsalt oskuslikul turundusel ja Apple'i mainel põhineva ja hästi müüva vidinaga või on kell tõesti midagi täiesti uut ja revolutsioonilist? Nendele küsimustele vastuse leidmiseks oli mul aega ei rohkem ega vähem kui 189 936 sammu jagu, mis sain koos Apple Watch Sport nutikellaga kahe nädala jooksul sammuda.

Kell ja pakend mõjuvad soliidselt. Koos kellaga on karbis magnetiline laadimisalus koos laadimiskaabli ning USB adapteriga. Kella küljes olev rihm koosneb kahest osast.

Apple Watch on ka hea kaaslane sportimisel.
Apple Watch on ka hea kaaslane sportimisel. Foto: Marko Palm, Digitark

Rihma on kella küljest vajadusel lihtne ja mugav eemaldada. Pakendis on kaasas üks lisa rihma pool, mis on mõeldud S/M suuruses käele, teine mis kohe olemas on, sobib M/L suuruses käele. Nii saab igaüks sättida kella mugavalt randmele.

Sukelduma ja ujuma just ei tasu nutikellaga minna. Muudes igapäevastes olukordades kuhu koos sattuda võite tuleb kell ilmselt terve nahaga välja. Seda eeldusel, et teda löökidest ja põrutustest säästetakse.

Esimesed päevad nutikellaga

Enne nutikella proovimist arvasin, et kellaga kõnede vastuvõtu võimalust ei hakka ma kunagi kasutama. Enne kui arugi sain, vastasin kõnele hetkel, kui tavaliselt oleks jäänud vastamata.

Kõne sai tehtud ja kuuldavus oli hea. Nutikellaga kõneledes tuleb vist kokku leppida mõni märksõna, et sisse helistav pool teaks, et kõne on tegelikult valjuhääldis. Ka suvalisel ajahetkel pulsi lugemine tundub põnev lisavõimalus.

Pulssi saad ise mõõta nutikella menüüst. Sama teeb nutikell ise taustal mitmeid kordi päeva jooksul. Nii tekib huvitav statistika, mida saab hiljem „Health“ rakendusega kellaga seotud iPhone telefonist vaadata.

Loe Marko Palmi täispikka testlugu Digitargast ja saad teada, millal ületab pulss saja löögi piiri minutis ning millised igapäevategevused nutikell tegelikult ka lihtsamaks muudab

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles