Maailma esimene painduv mobiil võib valmida juba tänavu (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moxi painduv mobiiltelefon
Moxi painduv mobiiltelefon Foto: tootja

Juba sel aastal võib ilmavalgust näha maailma esimene täiesti painduv mobiiltelefon, mille võib endale näiteks sarnaselt kellana ümber randme keerata.

Sellise lubaduse on andnud Hiina startup Moxi Group, mille asepresidendi Chongsheng Yu sõnul saavad esimesed sellised telefonid olema mitte tavapärased kirka ja värvilise vaid must-valge e-ink ekraaniga.

«Must-valgeid telefone on palju lihtsam valmistada. Lisaks on tarbivad värvilise ekraaniga mudelid palju enam energiat,» ütles ta intervjuus Bloombergile.

CNN Money teatel võib selline telefon maksma hakata 760 dollarit. Esialgu ilmub see Hiina turule ning aastal 2018 peaksid letile jõudma ka värvilise ekraaniga väänduvad telefonid.

Muutmaks painduvat ekraani korrektselt töötavaks, kasutab ettevõte grafeenikihti, milles on süsinikuaatomid korraldatud nii, mis muudab nad väga juhtivaks. Loomulikult pole vähemalt esialgu kogu telefon painduv – akude ja protsessorite painduvaks muutmiseni pole arendused veel jõudnud.

Painduvate telefonide kallal on tööd tegemas mitmed suurettevõtted, näiteks on sellega päris kaugele jõudnud Samsung.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles