Nissan lubab nelja aastaga suurendada elektriautode osakaalu juba 20 protsendile (2)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil elektriauto Nissan Leaf.
Esiplaanil elektriauto Nissan Leaf. Foto: Mihkel Maripuu

Nissani Euroopa üksuse elektriautode divisjoni juhi Gareth Dunsmore´i sõnul moodustavad nullemissiooniga sõidukid 2020. aastaks Nissani müügist juba viiendiku, kirjutab Autocar.

«Me oleme pühendunud nullemissioonidele ja ma usun kirglikult, et meie mudelivalik liigub selles suunas. Me usume, et 2020. aastaks, mil turu tingimused on sobivad, moodustab nullemissiooniga autod müük meie kogumüügist juba kuni 20 protsenti.»

Dunsmore viitas Norrale kui näidisriigile, kus elektriautode osakaal müügist on juba sellele tasemele jõudnud.

«Kui vaadata Norra automüüki, siis seal on see juba toimumas,» ütles ta. «Märtsis moodustasid elektriautod Leaf ja NV200 Euroopas meie kogumüügist juba 6 protsenti. Murdepunkt on saabumas ning see jõuab kohale linn-linna ja riik-riigi haaval.»

Nissan ei plaani siiski lähitulevikus sisepõlemismootoritest loobuda.

«See järk-järguline tempomuutus tähendab, et me ehitame autosid ka edaspidi kõigile, kuid samm-sammu haaval elektrifitseerime me kogu oma mudelivaliku ning astume nullemissioonidega tuleviku suunas,» ütles Dunsmore.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles