Koolilapse aju vajab suveperioodil aktiivset tegevust

, Energia avastuskeskus, direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Annika Haas

Energia avastuskeskuse suvised avastuspäevad õpetavad toidutegemisel vürtse kasutama, panevad leiutaja puuri välgutormi keskele ja näitavad dinosaurustest vanemaid kivistunud elukaid.

Suur suvi on käes, kooliaasta lõppenud või kohe lõppemas ja lapsed saavad lõpuks teenitud suvepuhkusele. Et nad oleks aga ka suvel turvaliselt hoitud, lõbustatud ja tegevuses, mis pakub  uusi teadmisi, ootab Energia avastuskeskus kõiki 8 kuni 12 aastased lapsi suvistele avastuspäevadele. Avastuskeskus pakub avastus- ja mängulusti enam kui 130ne käed-külge eksponaadiga, mitmeid põnevaid demonstratsioone ja päris uusi töötube.

Sel suvel on avastuspäevadel võimalik osaleda kolmel korral ning kõigisse neisse on võimalik ka etteregistreeruda. Esimesed avastuspäevad toimuvad juba 6. ja 7. juunil eesti- ja venekeelsetele lastele. Avastuskeskuse giidid tegelevad lastega kell 10.00 kuni 15.00.

Foto: Energia avastuskeskus

06. ja 07. juunil on avastuspäevad „Vaimustavate vürtside“ teemalised. Uhiuues vürtside töötoas saab teada, mille kõigega on võimalik erinevaid toite vürtsikamaks muuta, miks vürtse üldse kasutatakse, kust neid meile tuuakse ning milline on vütside ajalugu.

04. ja 05. juuli avastuspäevad on pühendatud välgu teemale. Siis tutvustatakse lähemalt avastuskeskuse unikaalset välgudemonstratsiooni ja Faraday puuri, kus saab teha kuni 3-meetriste välgunooltega demonstratsioone. Spetsiaalset raudrüüd kandev avastuskeskuse leiutaja Aare Baumer siseneb demonstratsiooni ajal välgupuuri ning juhib kätega välgunooli.

29.  ja 30. augustil toimuvatel avastuspäevadel räägime sadu miljoneid aastaid vanadest kivististest ja Eesti kividest. Kõik huvilised võivad mõne suvel Eestist korjatud kivi ka kaasa võtta, et selle me näitusel siis ära määrata.

Avastuspäevade info leiab mugavalt keskuse kodulehelt.

Energia avastuskeskuse suvi on sel aastal vürtsitatud perepäevade ja eriprogrammidega ning suured ja väikesed külastajad leiavad ajaloolise elekrijaama hoonest iga päev põnevat avastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles