Nikkei: Toyota tahab üles osta Google´i robootikaüksused

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robot Atlas, Boston Dynamics
Robot Atlas, Boston Dynamics Foto: kaadrid videost

Jaapani ärilehe Nikkei andmetel soovib maailma suurim autotootja Toyota Google´i katusettevõttelt Alphabetilt üles osta kaks robootikaüksust, vahendab Reuters.
 

Täpsemalt soovib Jaapani autotootja Nikkei allikate andmetel enda valdusesse saada robootikaettevõtte Boston Dynamicsi ning kahe Tokyo ülikooli endise professori poolt juhitud üksuse Schaft.

Toyota keeldus täpsematest kommentaaridest, öeldes vastavas pressiavalduses, et Toyota ja selle arendusüksus Toyota Research Institute peavad regulaarselt väliste partneritega võimalike koostöövõimalustega seonduvaid läbirääkimisi, mille tulemusena oleks võimalik luua veelgi paremaid autosid ning edendada kontserni teadus- ja arendustööd.

Boston Dynamics on 1992. aastal asutatud robootikaettevõte, mille Google omandas 2013. aastal 500 miljoni dollari eest. Bloombergi andmetel on ettevõte uuesti müügis, lisaks Toyotale on selle soetamisest huvitatud ka Amazon.

Schaft on Tokyo ülikooli juurtega robootikaettevõte, mille Google ostis üles samuti 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles