Tesla juht: Apple jääb oma autoga turule hiljaks

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: Scanpix/AFP

Elektriautode tootja Tesla Motorsi tegevjuht ja asutaja Elon Musk väitis Re/code´i korraldatud tehnoloogiakonverentsil, et kuigi Apple üritab ilmselt lähiaastatel elektriautode turule astuda, on ettevõte sellega juba lootusetult hiljaks jäänud, vahendab Apple Insider.

Viimase aasta jooksul on rahvusvahelises meedias ilmunud hulk Apple´i salajast elektriautode projekti Titan käsitlevaid raporteid ja spekulatsioone. Väidetavalt on Apple´i esimese elektriauto kallal tööd tegemas sajad insenerid, tarkvaraarendajad ning traditsioonilisest autotööstusest üle ostetud spetsialistid. Apple ise ei ole siiani ametlikult isegi projekti olemasolu tunnistanud.

Tesla juht Elon Musk ütles konverentsil küsimustele vastates, et toetab küll Apple´i püüdlusi, kuid samas on ettevõte tema hinnangul turule juba hiljaks jäänud.

«Ma arvan, et see on väga tore, et nad seda teevad ja ma soovin neile edu,» ütles multimiljardär. «See on lihtsalt kaotatud võimalus. See võtab veel mõned aastad aega...(kuni, toim) nad valmistavad hea auto ja on edukad.»

Muski hinnangul oleks Apple pidanud hakkama oma elektriautot ehitama palju varem, lisades, et tema arvates ei jõua auto ilmselt enne 2020. aastat tootmisesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles