Eestis jõuab müügile maailma turvalisimaks peetav mobiiltelefon

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coolpad MAX
Coolpad MAX Foto: tootja

Eestis jõuab järgmisel nädalal müügile Hiina mobiilitootja Coolpadi uusim mobiil, mis võitis hiljuti Las Vegase CES-elektroonikamessil maailma turvalisima telefoni auhinna.

Coolpad MAX nime kandev telefon annab  võimaluse kasutada paralleelselt mitut virtuaaltelefoni samas seadmes. Selleks tuleb oma telefoniga logida Dual Space rakendusse, kuhu sa saad salvestada oma privaatseid fotosid, videoid või dokumente. Samuti saab teha privaatseid kõnesid ja saata sõnumeid.

Dual Space laseb kasutajal registreerida kaks erinevat kontot, kui on soov kasutada erinevaid Facebooki, Twitteri,  WhatsAppi, Skype või Viberi profiile - mõned rakendused nõuavad telefoninumbripõhist tuvastamist, milleks pead aktiveerima ka teise numbri.

Telefon ise kaalub 170 grammi ja on 7,6 millimeetrit paks, Full HD ekraani suuruseks on 5,5 tolli. Ekraani katab Gorilla 4 klaas, millel on kaardus servad ja sõrmejälgede kindel kattekiht.

Coolpad Max tuleb 64 GB sisemäluga, mida saab suurendada microSD kaardiga. Protsessoriks on  1,5GHz Qualcomm Snapdragon 617 MSM8952 koos Adreno 405 GPU ja suure 4GB RAM operatiivmäluga. Aku mahutavuseks on korralik 2800 mAh. Telefon kasutab operatsioonisüsteemi Android 5.1, millele on peale loodud  Cool-kasutajaliidest 8.0.

Sõrmejäljelugeja Coolpad MAX-i tagaküljel salvestab kuni viis sõrmejälge ning laseb kasutajal igale sõrmele määrata erineva ülesande: helistamine sõbrale, foto tegemine, lindistamine (ka kõne ajal, ilma teavitushelideta). Reageerimisajaks lubab tootja 0,5 sekundit.

Telefonil on 13-megapiklsime ISOCELL CMOS kaamera. Kuue elemendiga f/2.0 objektiiv vähendab värvi moonutusi. Kasutajad saavad ise muuta valge tasakaalu, säriaega, fookust, ISO, kontrasti ja muid näitajaid. Selfie-kaamera on 5-megapiksline ja see hõlmab endas 25 astet pilditöötluseks, milles on võimalik korrigeerida naha jumet, seda siluda ja kõrvaldada punasilmsust.

Coolpad MAX- tuleb müügile šampanjatoonis ja soovituslik jaemüügihind on 349 eurot.

Coolpad toodab juhtmevabasid seadmeid juba 1993. aastast. Kuus teadus- ja arenduskeskust on asutatud Shenzhenis, Pekingis, Nanjingis, Xis, Dongguanis ja Hefeis. Euroopa turul on Coolpad olnud 2012. 2015. aastal tutvustas Coolpad nutitelefone oma brändi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles