Võimas! Fortumo alustas koostööd 29 riigis tegutseva mobiilioperaatoriga Orange

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortum0 mobiilimakselahendus
Fortum0 mobiilimakselahendus Foto: Fortumo

Mobiilimakselahendusi pakkuv Eesti ettevõte Fortumo alustas koostööd Euroopa ühe suurima mobiilioperaatoriga Orange, mille tulemusel muutuvad Fortumo mobiilimaksed kättesaadavaks 29 riigis.

Esimesena käivitati Fortumo makseplatvorm Poolas, kus 16 miljonit Orange’i klienti saavad nüüd veebis maksta, kasutades selleks oma mobiilikontot, teatas ettevõte.

Fortumo platvorm võimaldab mobiilioperaatoritel vahendada makseid voogedastusteenustes, rakendustepoodides, mängudes ja sotsiaalvõrgustikes tehtavate ostude eest, ilma et oleks vaja iga teenusepakkujaga sõlmida eraldi leping ning teha eraldi integratsioon.

«Orange on üks juhtivaid mobiilioperaatoreid Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas ning meil on väga hea meel, et miljonid Orange’i kliendid saavad nüüd meie platvormi kaudu veebimakseid teha,» rääkis Fortumo ärijuht Gerri Kodres.

Maailmapanga andmetel omab krediitkaarti vaid 17 protsenti poolakatest, mis tähendab, et veebimaksed on enamikele inimestest kättesaamatud. Samas on Poolas 41 protsendil inimestest nutitelefon, seega sisu tarbida soovivaid inimesi on kolm korda rohkem kui neid, kes selle eest maksta saavad.   Mobiilimaksed võimaldavad igal telefoniomanikul veebis maksta oma mobiiliarve kaudu.

Uuringufirma SuperDataResearch  andmetel on mobiilimaksed Poolas populaarsuselt teine veebimaksete meetod digitaalsete kaupade eest - 19,4 protsenti kõigist maksetest.

Fortumo klientideks on juba sellised rakenduste poed nagu Google Play, Windows Phone Store ja  voogedastuse teenusepakkujad Sony, Hooq ja Gaana. Lisaks  mänguarendajad EA Mobile, Gameloft ja Rovio. Maksete võimaldamiseks on Fortumo platvorm ühendatud enam kui 350 mobiilioperaatoriga üle maailma.

Fortumo pakub tööd 70-le inimesele Tallinnas, Tartus, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Singapuris ja Hanois. Ajakirja Forbes Eesti edukamate internetiäride edetabelis oli Fortumo 2013. ja 2014. aastal esimesel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles