Elon Musk: me elame mõne kõrgemalt arenenud tsivilisatsiooni loodud arvutimängus (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: Jan Hennop/AFP

Tehnoloogiamiljardär Elon Musk väitis Re/Code´i korraldatud tehnoloogiakonverentsil, et inimkond on väga suure tõenäosusega osa mõne kõrgemalt arenenud tsivilisatsiooni simulatsioonist.

PayPali, Tesla Motorsi ja SpaceXi asutaja sõnul on tal olemas ka tugevad argumendid, mis seda väidet tõestavad.

«Nelikümmend aastat tagasi oli meil (videomäng, toim) Pong, see koosnes kahest ristkülikust ja punktist. Sellised olid toona mängud. Nüüd, nelikümmend aastat hiljem on meil fotorealistlikud 3D simulatsioonid, mida saavad samaaegselt mängida miljonid inimesed ning see (tehnoloogia, toim) muutub iga aastaga üha paremaks,» selgitas Musk.

«Varsti on meil olemas virtuaalne reaalsus, liitreaalsus. Kui see peaks ükskõik millises tempos edasi arenema, siis on selge, et mängud muutuvad reaalsusest eristamatuks, isegi kui arengutempo väheneb praegusega võrreldes tuhat korda. Seejärel tuleks ette kujutada, mis võiks juhtuda 10 000 aasta pärast, mis ei ole evolutsiooni skaalal mitte midagi. Seega on mängud ühel hetkel selgelt reaalsusest eristamatud ning neid mänge on võimalik mängida koduse mängukonsooliga, personaalarvuti või ükskõik millega. Ilmselt võib eksisteerida miljardeid selliseid konsoole või arvuteid, seega on üsna tõenäosus, et me eksisteerime «päris baasreaalsuses», vaid üks miljarditest. Öelge mulle, kui mu näete mingit viga mu argumentatsioonis,» esitas miljardär oma väidet selgitades intervjueerijatele väljakutse.

Vaata ka konverentsil läbiviidud täispikka intervjuud Elon Muskiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles