Tesla Model 3 tulevased omanikud peavad superlaadimise eest maksma (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3 tootmiseelne versioon
Tesla Model 3 tootmiseelne versioon Foto: SCANPIX

Elektriautode tootja Tesla Motorsi tegevjuht Elon Musk teatas ettevõtte iga-aastasel aktsionäride koosolekul, et järgmisel aastal tootmisesse jõudva rahvaauto Model 3 omanikud ei saa Supercharger laadijat tasuta kasutada, kirjutab Auto Express.

35 000 dollarilise alghinnaga Model 3 peaks esimeste klientideni jõudma järgmisel aastal. Auto tootmiseelset versiooni esitleti märtsi lõpus ning tänaseks on Tesla saanud sellele umbkaudu 400 000 eeltellimust. Kui Tesla Model Si ja Model Xi suureks eeliseks on ettevõtte Supercharger-superlaadijate võrgustiku tasuta kasutamine, siis Model 3 omanikud peavad siiski laadimiseks rahakotti paotama.

«Arusaadavalt on superlaadimisel oma kulu,» ütles Musk. «Seetõttu on loogiline, et me lahutasime selle kulu Model 3 maksumusest. Seega on Model 3 pikkade vahemaade läbimine väga odav - palju odavam näiteks bensiiniga võrreldes - kuid superlaadimisvõrgustiku tasuta kasutamiseks tuleb soetada eraldi pakett.»

See tähendab, et ilmselt tuleb Model 3 omanikel osta endale ligipääs superlaadimisvõrgustikule. Kas tegu on ühekordse makse või kuutasupõhise teenusega, ei ole veel teada.

Selline samm tuli Tesla huvilistele ootamatusena, kuna Musk oli peale Model 3 esitlemist väitnud, et superlaadimissüsteem tuleb standardina kaasa. Nüüd tundub, et ta viitas ainult sellele, et auto on füüsiliselt suuteline superlaadimisvõrgustikku kasutama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles