Võrdlus: millise mobiilioperaatoriga räägid Euroopas odavaimalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elisa

1.maist muutus Euroopas kõnelemine Eesti elanikele hulga soodsamaks. Lisaks tekkis juurde võimalus rääkida erinevates Euroopa Liidu riikides kodupaketi hinnaga. Milline operaator pakub kliendile aga kõige soodsamat lahendust?

Alustuseks tuleb öelda, et kõikidel Eesti operaatoritel tuli regulatsiooni tingimustest sõltuvalt korrigeerida hindu, et olla osa ette antud ühtsest Euroopa Liidu hinnaskeemist. Euroopa Liidu välja töötatud regulatsiooni kohaselt võiksid kõik Euroopas ringi liikudes helistada ja rääkida sama julgelt nagu kodus hindadele mõtlemata.

Elisa Eesti juht Sami Seppänen kinnitab, et eestlased on usinad reisijad. “Senised kõrged rändlustasud on takistanud muretut suhtlemist. Nüüd saavad Elisa kliendid senisest soodsamalt lähedaste ja sõpradega ühendust pidada,” lisas Seppänen.  “Pole oluline, millises Euroopa Liidu riigis reisid – pere ja sõpradega saad rääkida pool tundi julgelt ilma, et peaks muretsema suurema telefoniarve pärast. Võimalus iga hetk oma asukohast lähedastele teada anda või abi kutsuda pakub südamerahu nii seiklejatele välismaal kui ka neile, kes koju jäid,” selgitas ta.

Iga Elisa kliendi kodupaketile lisandus roaming-regulatsioonist tulenevalt maist 30 minutit kõneaega, mida saab kasutada kõnede vastuvõtmiseks või tegemiseks 28 Euroopa Liidu riigis ning Islandil, Norras ja Lichtensteinis. Näiteks: Itaalias reisides võid helistada kohapealt 20 minutit Eesti numbritele ning vastata 10 minuti saabuvatele kõnedele lisatasuta – 30 Euroopa Liidu roaming-kõneminutit on juba paketi hinna sees.

Milline on soodsaim võimalus Euroopas kõnelemiseks?

Milline operaator pakub kõige soodsamat lahendust kliendile, kes kasutab enda nutitelefonis ühes kuus 5 GB internetti, kõneleb telefoniga paarsada minutit ning läheb puhkusereisile Hispaaniasse, kus räägib telefoniga 20 minutit?

Kodus ja Euroopas helistamine – Eesti mobiilsideoperaatorite paketi- ja hinnavõrdlus:
Sisu

Elisa

Nutipakett 14

Telia

Mobiilne Elu

Tele2

Multipakett 4.1

Kõneminuteid Eesti operaatorite võrkudesse1 0001 000*Piiramatult
Kõneminuteid Euroopa Liidu riikides roamingus30 kõneminutit*Sama mahu sisse jääb 7 riigis helistamine50 kõneminutit
Riikide arv, kus roaming-kõneminuteid kasutada saab31731
Eestis kasutatav interneti kalendrikuu andmemaht5 GB6 GB12 GB
Kuutasu14,00€19,48€15,99€

Andmed pärinevad Elisa, Tele2 ja Telia veebilehtedelt. Paketivõrdlus 26.05.2016 seisuga

Hinnavõrdluse järgi on soodsaim operaator Elisa. Näidiskliendile sobiv pakett, mis sisaldab vajalikul määral andmemahtu (5GB) ja siseriiklike kõneminuteid, maksab 14 eurot. Lisaks on Elisa paketis 30 roaming-kõneminutit kuutasu sees ehk  Hispaanias tehtud kõned on juba paketi kuutasusse arvestatud, seega ei pea klient kuutasule sentigi juurde maksma.

Teliast saab see klient endale kombineerida Mobiilse Elu paketi, mille kuutasu on 19,48 eurot. Selle eest saab klient vajalikul määral andmemahtu (6 GB) ning lisaks ka 1000 kõneminutit, mida saab kasutada helistamiseks 7 riigis (Balti ja Skandinaavia riigid). Et Telia roaming-kõneminutid on piiratud eelmainitud 7 riigiga, peab klient  Hispaanias tehtud kõnede eest juurde maksma: 20 * 0,06 = 1,2€. Kliendi kulu kokku on 19,48 + 1,2 = 20,68 eurot.

Tele2-st piisava internetimahuga paketi jaoks peab klient valima Multipakett 4.1 nime kandva paketi kuutasuga 15,99 eurot.  Sarnaselt Elisale sisaldab Tele2 pakett kogu Euroopa Liidus kehtivaid roaming-kõneminuteid. Seega jäävad näidiskliendi kogukulud Tele2-s 16 euro juurde.

Elisas maksab 30 lisaminuti lõppedes iga järgmine väljahelistatud kõneminut 6  senti, mis on tänaseni kehtinud hindadest neli korda odavam. Sõnumi hind Euroopa Liidu liikmesriikides on 2,4 senti ning mobiilse interneti megabaidi hind 6 senti. Hindadele lisandub käibemaks.

Loe siit, kuidas ka sina saaksid Elisa kliendina Euroopas puhkusel olles pere ja sõpradega 30 minutit kodupaketis lisaks rääkida

Copy
Tagasi üles