Norra plaanib keelustada uute bensiini- ja diiselmootoriga autode müügi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oslo
Oslo Foto: Wikipedia.org

Norra neli suuremat parteid on saavutanud kokkuleppe uute bensiini- ja diiselmootoriga autode müügi lõpetamiseks alates 2025. aastast, kirjutab Electrek viitega kohalikule väljaandele Dagens Næringsliv.

Elektriautod on juba praegu Norras väga populaarsed -  iga neljas arvele võetud uus sõiduauto on varustatud just elektrimootoriga.

Uue energiapoliitika kohaselt võiks riigis alates 2025. aastast müüa ainult nullemissiooniga autosid. Märkimisväärne on seejuures fakt, et Norra on maailma üks suurimaid naftaeksportijaid.

Uue initsiatiivi käikuminek ei ole veel sajaprotsendiliselt kindel, kuna ametlikult on uudist kinnitanud hetkel vaid liberaalide ja demokraatide parteid. Kaks parempoolset erakonda väitsid Aftenpostenile, et lõplikule kokkuleppele pole jõutud.

Elektriautode tootja Tesla Motorsi tegevjuht Elon Musk on igal juhul oma õnnitlused Norrale Twitteri kaudu edasi saatnud:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles