Lõpuks ometi: loodi Eesti idufirmade avalik andmebaas

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti startup-ettevõtjad
Eesti startup-ettevõtjad Foto: Erakogu

Idufirmade  investeerimis- ja kauplemiskeskkonna arendamisega tegelev iduettevõte Funderbeam ning Startup Estonia lansseerisid ühise Eesti iduettevõtete andmebaasi, mille eesmärgiks on aidata kohalikel ettevõtetel senisest enam väliskapitali kaasata.

Värsket  andmebaasi eelesitleti eelmisel nädalal toimunud tehnoloogiakonverentsi Latitude59 raames ja see on leitav veebiaadressilt http://startupestonia.ee/startups. Asutajate teatel on kõik Eesti iduettevõtted oodatud enda infot andmebaasi lisama või seda täiendama läbi vastava profiili Funderbeami platvormil.

Uues  andmebaasis on praegu välja toodud üle 400 Eesti asutajatega idufirma koos põhiandmetega, seejuures lühikese ettevõtte põhiidee tutvustuse, tegevusvaldkondade, kaasatud investeeringute mahu ning arenguetapiga.

Kõigi antud andmete järgi on võimalik ettevõtteid ka sorteerida, tehes nii senisest oluliselt lihtsamaks ja mugavamaks kindla valdkonna või arengufaasi ettevõtete leidmise. Andmebaasi  info pärineb Funderbeami platvormilt, mis on kogunud andmeid enam kui 150 000 iduettevõtte kohta üle maailma.

«Usume,  et loodud andmebaasist saab tervele kohalikule ökosüsteemile oluline ja toetav tööriist, mis aitab parandada siinsete iduettevõtete nähtavust, eriti välisinvestorite seas. Senised mitmed Eesti iduedulood on suurendanud investorite huvi siinsete ettevõtete  vastu,» ütles Startup Estonia juht Mari Vavulski.

Funderbeami asutaja Kaidi Ruusalepa sõnul aitab andmete jagamine kindlasti kohalikku iduettevõtete kogukonda nähtavamaks teha. «Iga organisatsiooniga, mis siinset ökosüsteemi toetamas, on rõõm koostööd teha, sest lõppkokkuvõttes aitavad  laienenud võimalused kogukonnale ju ka meid,» märkis Ruusalepp.

Startup Estoniat on Eesti idufirmade kogukonda toetav riiklik algatus ja Funderbeam start-up-ettevõtete investeerimis- ja kauplemiskeskkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles