Fits.me omanik tõmbab Euroopas äri kokku

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fits.me virtuaalse riietusruumi keskmeks on robotmannekeen, mis on võimeline jäljendama iga kehatüübi kuju ja suurust.
Fits.me virtuaalse riietusruumi keskmeks on robotmannekeen, mis on võimeline jäljendama iga kehatüübi kuju ja suurust. Foto: Kristjan Teedema

Jaapani e-äri ettevõte Rakuten teatas, et lõpetab Suurbritannia, Austria ning Hispaania turgudel tegutsemise, kirjutab Techcrunch.

Täpsemalt sulgeb ettevõte Rakuten.co.uk ja Rakuten.es keskkonnad ning Cambridge´is ja Barcelonas asuvad kontorid. Samuti lõpetatakse tegevus Austrias, kuid Austria kliente teenindatakse edasi Saksamaa üksuse abil.

Kõik muudatused peaks olema läbi viidud augustiks, edaspidi kavatseb Rakuten keskenduda Euroopas peamiselt Saksamaa ja Prantsusmaa turgudele.

Rakuteni kõneisik kinnitas Techcrunchile, et sulgemised ei mõjuta teisi firma omanduses olevaid Euroopas asuvaid ettevõtteid nagu sõnumiteenus Viber ja eestlaste loodud virtuaalseid proovikabiine arendav e-äri Fits.me, mille peakontor asub Londonis.

Techcrunchi hinnangul on ebaselge, kuidas Rakuteni Suurbritanniast lahkumine mõjub Fits.me tegevusele, kuna selle ambitsioonid olid portaali sõnul suuresti üles ehitatud just Rakuteni e-äri najale.

Rakuten ostis Fits.me eelmisel aastal avalikustamata summa eest.

Euroopas äri kokku tõmbamine on osa Rakuteni laiemast ümberkorraldus- ja kärpeplaanist. Käesoleva aasta veebruaris lõpetati tegevus Kagu-Aasia riikides, restruktureeriti Brasiilia äri ning kanti maha 340 miljoni dollari eest varasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles