Prantsusmaa annab välja terrorismihäire äpi

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa ametivõimud harjutavad rünnakuolukorras käitumist
Prantsusmaa ametivõimud harjutavad rünnakuolukorras käitumist Foto: ROBERT PRATTA/REUTERS

Prantsusmaa siseministeerium annab täna välja nutitelefonide jaoks mõeldud rakenduse, mis hoiatab Euro 2016 jalgpalliturniiri ajal inimesi võimalikest terrorismiohtudest.

Nii inglise- kui prantsusekeelne rakendus edastab kasutajatele hoiatusi võimalike terrorirünnakute korral.  Kasutajad peavad seejuures võimaldama äpil näha nende asukohta ja sel teel saavad nad ka muid ohuteateid – näiteks üleujutuste või rahutuste kohta.

Siseministeeriumi teatel võtab ohusõnumite jõudmine klientideni vähem kui 15 minutit juhtumile kinnituse saamisest ning nende tekste muudetakse lähtuvalt sündmuste arenemisest.  Rakendus võimaldab jälgida ka kuni kaheksa lähedase inimese paiknemist ja neile edastanud ohuteateid.

Rakenduse loomise idee sündis pärast Pariisi novembrirünnakuid. Prantsusmaal reedel algavatele Euroopa jalgpallimeistrivõistlustele oodatakse ligi kahte miljonit väliskülalist.

Allikas: Deccan Chronicle

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles