Avasta: noortele suunatud arendavad tehnoloogilised abimehed

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed ja noored võivad nutiseadmeid kasutada ka enda arendamiseks ja kasvõi suhtlusoskuste treenimiseks, kui vaid lapsevanemad neile seda soovitada oskavad.
Lapsed ja noored võivad nutiseadmeid kasutada ka enda arendamiseks ja kasvõi suhtlusoskuste treenimiseks, kui vaid lapsevanemad neile seda soovitada oskavad. Foto: SCANPIX

Paremad ja kasulikumad tehnoloogiad sünnivad siis, kui nende tulevased arendajad suudavad üllatada tarbijaid uute funktsionaalsustega ja kasutusaladega, soovitab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark viite erinevat kasulikku abimeest. "Õppimine ja leiutamine käib läbi vigade ja mängu, nii juba varasest east saati."

Need viis tehnoloogilist abimeest on tõeliselt head lapse(ga) aja kasulikuks veetmiseks ja mõttetöö ning motoorika arendamiseks, kirjutab Digitark.

Eesti 2.0 ja littleBits

Parasjagu esitavad koolid taotlusi, sest MTÜ Eesti 2.0 varustab 50 kooli konstruktor-arvutitega, mis on põhimõtteliselt komplekt klotse ja juhtmeid, millega on võimalik loovalt ehitada ja liikuma panna mootoreid, ehitada sõidukeid.

Projekti eesmärk on anda õpilastele võimalus tutvuda elektroonika, robotroonika ja programmeerimise alustega mängulises võtmes, millest võib kasvada suurem huvi tehnoloogia kui sellise vastu. littleBits`i teeb eriliseks selle võimalusterohkus. Kuigi tegu on tehnoloogilise mänguga, siis pole see mõeldud ainuüksi täppisteaduste huvilistele.

Sulle võib huvi pakkuda ka see Digitarga saatelõik – liitu Digitarkade klubiga ja võid võita ühe kahest võimsast nutitelefonist:

Khan Academy

Mida teha siis, kui kooli pole? Üks hea võimalus teadmisi omandada on Khan Academy, kust saab valida sobiva valdkonna ajaloost matemaatikani või muusikast programmeerimiseni ning asuda videoloengute ja praktiliste harjutuste najal õppima. Toimib nii veebilehena kui ka äpina.

Duolingo

Me elame maailmas, kus inimesed reisivad, kolivad, liiguvad rohkem kui kunagi varem. Kes plaanib õppida või töötada mujal või miks mitte ka lihtsalt reisile minna, siis Duolingo toob keeleõppe koju kätte. Ja see "kodu" on tänapäevamaailmas seal, kus on internetiühendus. Loe ka Duolingo pikemat arvustust Digitargast.

SõberKaru ja liiklustestid

Kuidas aga SõberKaru ja Liiklustestid aitavad õppida ja kasulikult aega sisustada? Hardi Keerutaja selgitab Digitargas

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles