Daimleri juht kahtleb Uberi üle 60 miljardi dollari suuruses väärtuses

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dieter Zetsche.
Dieter Zetsche. Foto: SCANPIX

Saksamaa autokontserni Daimler juht Dieter Zetsche palus Berliinis toimunud tehnoloogiakonverentsil Uberi tegevjuhil Travis Kalanickil põhjendada ettevõtte ülikõrget hinnangulist väärtust, kirjutab Reuters.

Viimatises rahastusvoorus hindasid investorid Uberi väärtuseks juba 62,5 miljardit dollarit, mis jääb samasse suurusjärku Mercedes-Benzi omaniku Daimler AG turuväärtusega.

Zetsche palus konverentsil Kalanickilt, et too selgitaks, kuidas on vaid seitse aastat vana ning ainult kahjumit näitava ettevõtte hinnanguline väärtus õigustatud.

Uberi juht vastas, et ettevõte on juba rohkem kui 200 maailma linnas kasumlik, kuid Hiina turule tehtud hiigelinvesteeringud veavad kogutulemuse miinusesse.

«Arenenud riikide turgudel oleme me kasumis, arenguriikides aga suures kahjumis,» selgitas ta.

Uber alustas sel nädalal tegevust juba 467. linnas, milleks oli Ghana pealinn Accra.

Kalanicki sõnul on kasumisse jõudmiseks vaja laieneda võimalikult paljudesse linnadesse ning tegutseda neis piisavalt kaua, et tekiks piisavalt suur ja stabiilselt toimiv kasutajabaas.

Tema sõnul ei plaani ettevõte sel aastal veel börsile minna, öeldes, et selleks kulub veel 1-10 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles