Üllatav uuring: autoremonditöökojad esitavad naistele 13 protsenti väiksemaid arveid (4)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllatav uuring: autoremonditöökojad esitavad naistele 13 protsenti väiksemaid arveid
Üllatav uuring: autoremonditöökojad esitavad naistele 13 protsenti väiksemaid arveid Foto: PantherMedia / Scanpix

Hiljutise uuringu järgi esitavad Briti autoremonditöökojad identsete parandustööde eest naissoost autoomanikele 13 protsenti väiksemaid arveid kui meessoo esindajatele, kirjutab Auto Express.

Kuigi üldlevinud eelarvamuse järgi kipuvad autoremonditöökojad naistele tegelikust suuremaid arveid esitama, tõestab uuring hoopis vastupidist.

Kindlustusfirma Sheilas´ Wheels kasutas selle läbiviimiseks 2011. aasta Ford Fiestat, viies selle hooldus- ja parandustöödeks kokku 100 erinevasse autoremonditöökotta. Tegu oli iseseisvate töökodadega, margiesindusi uuringusse ei kaasatud.

Uuringust selgust, et meestele esitati väiksema hooldustöö eest keskmiselt 106 naela suurune arve, samas kui naistelt küsitav tasu oli 13 protsenti väiksem ehk 94 naela.

Huvitaval kombel kasvas sugudevaheline erinevus vanusega. Rohkem kui 60-aastastelt meestelt küsiti generaatori vahetamise eest 32 protsenti rohkem kui samasse vanuseklassi kuuluvatelt naistelt. Täpsemalt pidid mehed välja käima keskmiselt 258 naela, samas kui naised olid sunnitud kukrut kergendama vaid 196 naela võrra. Baashoolduse eest esitati 60-aastastele ja vanematele meestele naistest 26 protsenti suurem arve, piduriklotside vahetamise puhul oli vahe 17 protsenti.

Uuringu kokkuvõttes nenditi, et autod on muutunud tehniliselt üha keerukamaks, mis tähendab, et suurem osa autoomanikest ei ole enam selle hooldustöödega kursis. See aga tähendab, et autoremonditöökojad suudavad tänasel päeval kõigil klientidel naha üle kõrvade tõmmata, olenemata sellest, kas tegu on mehe või naisega.
 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles