Rootsi meedia: Ericsson koondab sel suvel kuni 4000 töötajat

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericsson Grupi peahoone Põhja-Stockholmis Kistas.
Ericsson Grupi peahoone Põhja-Stockholmis Kistas. Foto: AFP / Scanpix

Rootsi päevalehe Svenska Dagbladeti anonüümsete allikate andmetel plaanib telekomiseadmete tootja Ericsson koondada veel sel suvel 3000-4000 töötajat.
 

Aprillis teatas Ericsson ühes prognoositust kehvemate majandustulemustega, et Euroopa ja Lõuna-Ameerika võrgukulutuste aeglustumise tõttu on ettevõte sunnitud oma varasemalt avalikustatud kärpeplaani laiendama, jättes kärbete suuruse aga täpsustamata.

Svenska Dagbladeti andmetel kavatseb Ericsson koondada sel suvel 3000 kuni 4000 töötajat ning pikemas perspektiivis on ohus veel tuhanded töökohad.

Ericsson ei soovinud päevalehe allikate väiteid kommenteerida, kinnitades vaid, et varasemalt avalikustatud kava, millega kavatsetakse kulusid 2014. aasta tasemega vähendada järgmise aasta lõpuks 9 miljardi Rootsi krooni võrra, kulgeb plaanipäraselt.

Ericssoni tegevust on pärssinud võrguseadmete turu küllastumine. Suurem osa arenenud riikidest on juba kaetud viimase põlvkonna võrkudega ning seetõttu on ettevõttel olnud keeruline telekomiseadmete äris kasvu leida.

Võrreldes aastataguse ajaga on Ericssoni aktsia hind langenud 26 protsenti. See on ka börsiindeksi STOXX Europe 600 Technology Index kõige kehvem tulemus.

Ericsson oli esimese kvartali lõpus tööandjaks kokku 115 300 inimesele üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles