TrueColours abistab nõuetes ja tingimustes orienteerumisel

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvikoodidega teksti märgistamine aitab eristada olulist ebaolulisest.
Värvikoodidega teksti märgistamine aitab eristada olulist ebaolulisest. Foto: TrueColours

Internetis valetame kindlalt kahe asja kohta: et oleme lugenud nõudeid ja tingimusi ja et oleme nendega nõus, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark. "Samas võib tingimuste hooletu läbi lugemine või üldse lugemata jätmine kaasa tuua privaatsuse rikkumise."

Chrome veebibrauseri uus laiendus TrueColours võimaldab kasutajal orienteeruda nõuete ja tingimuste kõige tähtsamate punktide vahel. Iga kord kui mõnes veebikeskkonnas kontot luua, peab nõustuma teenusepakkuja nõuete ja tingimustega, mis on tavaliselt pikk ja keeruline jada teksti. Seetõttu võivad olulised reeglid ja eeskirjad kahe silma vahele jääda.

TrueColours plugin Stabilolt on loodud Saksamaal eesmärgiga teavitada kasutajaid olulistest tingimuste punktidest. Hetkel töötab see vaid saksakeelsetel lehtedel, aga ingliskeelne versioon on tulemas mõne kuu jooksul.

Pärast TrueColours laienduse veebibrauserile lisamist toimib see nii hoiatusabinõuna kui ka markeerib vajalikku informatsiooni, liigitades informatsiooni tähtsuse järjekorras ning toob välja kõige olulisema osa tekstist värvidega: roheline – märkimist vääriv, kollane – küsitava sisuga, punane – ülioluline.

Loe paremast internetikogemusest Digitargast!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles