Rootsi meedia: USA kahtlustab Ericssoni korruptsioonis

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericsson
Ericsson Foto: Peeter Langovits

Rootsi päevalehe Svenska Dagbladet anonüümsete allikate andmetel uurivad USA võimud telekomiseadmete tootja Ericssoni võimalikku korruptiivset tegevust Hiinas.
 

Päevalehe andmetel uurivad Ericssoni tegevust USA justiitsministeerium ja riiklik väärtpaberite ja võlakirjade komisjon (SEC). Ericssoni aktsiatega kaubeldakse Stockholmi ja Nasdaqi börsidel.

Ericsson ei soovinud Svenska Dagbladeti raportit kommenteerida, öeldes vaid, et ettevõte teeb USA võimudega koostööd, vastamaks ettevõtte tegevust puudutavatele küsimustele, mis neile kolm aastat tagasi esitati.

«Börsifirmana järgime me nõuet avalikustada alati kogu info, mis võib ettevõttele või selle finantsidele materiaalset mõju avaldada,» ütles Ericssoni kõneisik.

Ericsson kinnitas 2013. aastal meediale, et sai USA võimudelt teabepäringu, jättes selle üksikasjad täpsustamata. Toona spekuleeriti rahvusvahelises meedias, et see puudutas ettevõtte tegevust Rumeenias.

USA justiitsministeerium ja SEC ei ole väidetavaid süüdistusi veel kommenteerinud.

Juhul, kui USA võimud suudavad Ericssoni korruptiivset tegevust tõestada, võib see tuua endaga kaasa üsna kõrged trahvid. Näiteks pidi Venemaa telekomifirma Vimpelcom maksma käesoleva aasta veebruaris USA ja Hollandi võimudele 795 miljonit dollarit, et jõuda kokkuleppele ettevõtte Usbekistani puudutava altkäemaksuskandaali uurimise lõpetamiseks. Umbes pool sellest tasuti USA võimudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles