LG hakkas tootma sääski peletavaid televiisoreid

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sääsed katseklaasi all.
Sääsed katseklaasi all. Foto: AFP / Scanpix

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte LG teatas, et on India turu jaoks loonud uue LCD-teleri, mis on varustatud spetsiaalse sääsepeletustehnoloogiaga, kirjutab The Next Web.

Esmapilgul veidrana mõjuval lahendusel on tegelikult konkreetne põhjus ja tootele on ilmselt olemas ka nõudlus. Nimelt registreeriti eelmisel aastal ainuüksi India pealinnas New Delhis 16 000 dengue viirusega nakatumise juhtu, mis lõi viimaste aastate rekordi.

Dengue on viirusnakkushaigus, mis levib sääskede abil, kelle jaoks on katmata prügihunnikud ja seisev vesi ideaalsed paljunemispaigad. Mõlemad on Indias paraku tavalised nähtused. Aastas nakatub dengue viirusesse ligi 100 miljonit inimest, sureb ligi 22 000 inimest.

LG pressiteate järgi on uus LG Mosquito Away TV arendatud just Indiat silmas pidades ning varustatud spetsiaalse Ultra Sonic seadmega, mis sunnib sääski minema lendama. Tehnoloogia ei kasuta kemikaale, mis tähendab, et seade on inimestele kahjutu ning seda ei ole vaja teatud ajaperioodi järel uuesti täita.

LG on sama sääsepeletustehnoloogiat kasutanud varem ka õhukonditsioneeride puhul.

Uue 80cm ekraanidiagonaaliga teleri hind algab umbes 400 dollarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles