Volkswagen on valmis USAs diislipettuse eest tasuma 10 miljardit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen
Volkswagen Foto: SCANPIX

Saksamaa autokontsern Volkswagen esitab sel kuul USA võimudele 10 miljardi dollari suuruse hüvitusplaani, millega eemaldataks riigi teedelt pool miljonit võltsitud emissiooninäitajatega sõidukit, kirjutab Bloomberg oma allikatele toetudes.

Samas ei ole vastavad ametkonnad Volkswageni plaanile, millega autotootja loodab teenindusse tagasi kutsutud autode emissiooninäitajad normide piiresse viia, rohelist tuld veel näidanud. Isegi kui regulaatorid nõustuvad Volkswageni parandusprogrammiga, pole ettevõtte probleemid sellega lõppenud. Nimelt suudab Saksamaa autotootja USAs parandada vaid umbes 5000 autot nädalas. Seega - kui kõik petetud autoomanikud peaks väljaostu asemel valima paranduse, veniks teenindusse tagasi kutsumine paari aasta peale.

Kokku on Volkswagen valmis pettuse heastamiseks USAs välja käima 10 miljardit dollarit. 6,5 miljardit dollarit sellest läheks tarbijatele ning 3,5 miljardit dollarit regulaatoritele.

Volkswagen tunnistas mullu, et ettevõtte toodetud 11 miljonit diiselmootoriga autot on varustatud tarkvaraga, mis moonutavad emissiooninäitajaid. Aprillis teatas ettevõte rekordilisest 6,2 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna autode tagasikutsumiste, trahvide ja muude juriidiliste kulude tarbeks otsustati kõrvale panna lausa 18 miljardit dollarit.

Volkswagen loodab USAs parandada või tagasi osta kokku 500 000 alates 2009. aastast toodetud diiselmootoriga sõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles