Vene ettevõte pakub mobiilikõnede pealtkuulamise teenust

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.
Mobiiltelefon. Foto: SCANPIX

Vene päritolu internetiturbeettevõttest Kaspersky Lab lahku löönud üksus InfoWatch pakub ettevõtetele teenust, millega on võimalik alluvate telefonikõnesid pealt kuulata, kirjutab Bloomberg.

Täpsemalt on Moskvas asuv firma välja arendanud tehnoloogia, millega on ettevõtetel ja organisatsioonidel võimalik oma valduste piires soovi korral pealt kuulata töötajate mobiilikõnesid. Infowatchi väitel on sellise teenuse pakkumine Venemaal täiesti seaduslik ning praegu uuritakse võimalusi teistele turgudele laienemiseks. Klientidena nähakse panku, valitsusameteid ning teisi organisatsioone ja ettevõtteid, kus liigub palju konfidentsiaalset informatsiooni.

InfoWatch oli algselt Kaspersky Labi allüksus, kuid peale turvaettevõtte asutajate Jevgeni ja Natalja Kaspersky lahutust jäi üksus naise kätte, kes on selle tegevjuhina arendanud iseseisvaks äriks.

InfoWatch müüb praegu tehnoloogiat, millega on võimalik jälgida muid kommunikatsioonikanaleid - lauatelefonidest ja meilidest kuni suhtlusrakendusteni. Klientide seas on näiteks Venemaa telekomifirma Vimpelcom, naftahiiglane Gazprom ja Austria pank Raiffeisen. Mullu oli ettevõtte käibeks 1,1 miljardit rubla ehk 17 miljonit dollarit.

InfoWatchi põhitooteks on seni olnud teenus nimega Traffic Monitor, mille kuni 100 arvutit jälgiva põhiversiooni maksumus on 3000 dollarit.

Toote abil on ettevõtetel võimalik saada ligipääs töötaja meilipostkastile, failijagamisteenustele, kiirsuhtlusteenustele nagu Skype ning samuti suudab see jälgida, milliseid faile laetakse välistele andmekandjatele nagu USB-mälupulgad. Väidetavalt suudab InfoWatch jälgida ka WhatsAppi ja Telegrami rakendustes saadetud sõnumeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles