Eestiga seotud idufirma börsidebüüt on täna Silicon Valley olulisim sündmus

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twilio tarkvaraarenduse juht Ott Kaukver.
Twilio tarkvaraarenduse juht Ott Kaukver. Foto: Twilio

Mullu Eestisse oma arenduskeskuse rajanud USA kommunikatsioonitehnoloogiaettevõte Twilio läheb täna õhtul NYSE börsile, vahendab CNBC.

Kuna pärast eelmise aasta novembris toimunud makseteenuse Square´i aktsiate avalikku esmaemissiooni pole ükski USA tehnoloogiaettevõte börsile läinud, pole ime, et kogu Silicon Valley hoiab Twilio tänasel börsidebüüdil teraselt silma peal. Täpsemalt peaks Twilio edukus või ebaedukus peegeldama seda, kuidas hindab turg investorite poolt rahastusvoorudes rohkem kui miljardile dollarile hinnatud tehnoloogiaidufirmade väärtuse paikapidavust.

Twilio plaanib IPO käigus müüa 11,5 miljonit aktsiat hinnavahemikus 12-14 dollarit, mis teeks ettevõtte turuväärtuseks 1,15 miljardit dollarit.

Seni veel kahjumis Twilio pakub ettevõtetele kommunikatsiooniplatvormi, mis võimaldab hääl- ja sõnumside ning WebRTC rakendused integreerida oma äritarkvaraga. Twilio platvormi kasutab üle 400 000 arendaja, ettevõtte klientide seas on Uber, Coca-Cola, Walmart jpt.

Ettevõtte arendusjuhiks on Skype´i taustaga eestlane Ott Kaukver. Eelmise aasta alguses avas Twilio Eestis ka arenduskeskuse, mis annab tööd umbkaudu 50 töötajale.

300 töötajaga Twilio peakorter asub San Franciscos, Tallinna arenduskeskus on Londoni kõrval teine ettevõtte keskus Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles