Euroliit nõuab Volkswagenilt kompensatsiooni ka Euroopa klientidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen.
Volkswagen. Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS

Saksa Volkswageni (VW) autokontsern peab maksma kompensatsiooni ka Euroopa klientidele täpsalt samamoodi, nagu firma maksis USA klientidele, ütles Euroopa Komisjoni tööstusvolinik Elzbieta Bienkowska ajalehele Welt Am Sonntag.

Vokswagenilt oodatakse teisipäeval avaldust, kuidas firma kavatseb lahendada manipuleeritud heitmenäitudega autode probleemi USA-s. Tõenäoliselt ostab VW pool miljonit autot tagasi ja maksab auto omanikele 5000 dollarit kompensatsiooni.

Bloomberg News kirjutas eelmisel nädalal, et kompensatsiooni suurus on 1000-7000 dollarit, sõltuvalt auto vanusest.

Bienkowska on seiuskohal, et VW peab maksma kompensatsiooni ka Euroopas. Tema sõnul ei saa autofirma kohelda Euroopa kliente USA omadest erinevalt ainult seetõttu, et Euroopa riikide ja USA kohtusüsteem on erinev.

VW on lubanud Euroopas müüdud manipuleeriva näiduga autod remonti võtta, kuid keeldub kompensatsiooni maksmisest väitega, et kliendid ei ole kahju kandnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles