Bugatti lubab uue mudeliga purustada 431km/h tippkiirusrekordi (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bugatti Chiron
Bugatti Chiron Foto: SCANPIX

Superautode tootja Bugatti tegevjuht Wolfgang Dürheimer lubas Autocarile antud intervjuus, et uus tippmudel Chiron purustab Bugatti Veyroni kuus aastat vana tänavakõlbulike sõiduautode kiirusrekordi.

Prantsuse autotootja püstitas praegu kehtiva maailmarekordi 2010. aastal, mil Volkswageni Ehra-Lessien testirajal saavutas 431 km/h tippkiiruse Veyron 16.4 Super Sport roolis olnud endine F1 piloot Pierre-Henri Raphanel. Veyron Super Sporti ametlikuks tippkiiruseks oli paberite järgi 414 km/h, rekordi saavutamiseks eemaldati kiirusepiiraja.

Uue tippmudeli Chironi ametlikuks tippkiiruseks on 420 km/h, seega tuleb rekordi püstitamiseks ka seekord piiraja eemaldada.

Mõlemad autod kasutavad kaheksaliitrist nelja turboga W16 mootorit, kuid Dürheimeri sõnul on Chironi jõuallikas Veyroni omaga võrreldes nagu öö ja päev.

Arengust annab tunnistust ka mootorite võimsus. Kui Veyron Super Sporti tippvõimsuseks oli 1183 hobujõudu, siis Chironi puhul on see tõstetud 1479 hobujõu peale.

Rekordiüritust on oodata ilmselt alles 2018. aastal, asukohaks peaks olema sama Ehra-Lessieni rada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles