Google ostis Põhjamaade suurima tuulepargi esimese 12 aasta elektritoodangu juba ette ära

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark.
Tuulepark. Foto: Peeter Langovits

USA internetifirma Google ostis oma Euroopa andmekeskuste taastuvenergiaga varustamiseks praegu veel ehitusjärgus oleva Norra tuulepargi esimese 12 aasta elektritoodangu, kirjutab Reuters.

2017. aasta lõpus tööle hakkav Tellenesi tuulepark asub ranniku ääres Stavangerist linnast lõunas. Selle ehitavad koostöös kohalikud ettevõtted Zephyr ja Norsk Vind Energi, projekti rahastab maailma suurim varahaldusettevõtte Blackrock oma fondide kaudu. Valmimisel peaks Tellenesist saama Põhjamaade suurim tuulepark, koguvõimsusega 160 megavatti.

«Google on süsinikneutraalne juba alates 2007. aastast ning me oleme võtnud eesmärgiks kasutada oma tegevuse jaoks sajaprotsendiliselt vaid taastuvenergiaressursse,» ütles Google´i kõneisik Marc Oman. «Täna avalikustasime Google´i esimese tuuleenergiatehingu Norras, mis on siiani ka suurim Euroopas. Tegu on olulise sammuga selle eesmärgini jõudmise suunas,» lisas ta.

Tehingu suurust ei avalikustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles