Karbist välja: TOP 5 sülearvutit, mille ostmist võiks kaaluda (1)

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pebsen vaatab viie sülearvuti karbi sisse ja selgitab, milleks milline süler sobib.
Priit Pebsen vaatab viie sülearvuti karbi sisse ja selgitab, milleks milline süler sobib. Foto: Digitark

Digitarga kaasautor ja Telia müügikonsultant Priit Pebsen tutvustab viite võimekat sülearvutit, võtab need karbist ka välja ja vaatab, mis arvutitega kaasa tuleb, selgitades samas iga arvuti töövõimekust, vahendab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark.

LENOVO IDEAPAD 100-15IBY

Üheks suuremaks boonuseks tuleb siin lugeda ka elementaarseid komponente, mis siin kasutusel on, kuigi tegu on madala eelarve klassiga, ketas on kiire SSD, mälu on rohkem kui küll ja protsessor on väga väikese voolutarbega, mis lubab arvutit pikemalt kasutada ilma laadija otsas istumata.

Vaata Priit Pebseni «karbist välja» videot «Digitarga» saatest:

Heli juures peaks ära mainima, et sülearvuti enda kõlar on nõrk ja natukene plekise kajaga, seega kõrvaklapid või muu väline kõlar on soovituslik.

Ühendavus on küllaltki korralik, kuna on olemas nii HDMI-pesa teise ekraani jaoks või teleri järgi ühendamiseks, mitu USB pesa lisatarvikute jaoks ning RJ-45 pesa internetikaabli jaoks.

LENOVO IDEAPAD 100-15 IBD

Foto: tootja

Meeldiv osa on ka veel see, et selle suurema protsessori võimsusega saab juba Photoshopi kasutada ja ka lihtsamaid mänge mängida, aga mis tähendab ka seda, et voolutarve on suurem ja aku ei kesta niivõrd kaua.

Pärast esimest käivitust ja seadistamist läks tuju juba päris heaks, arvuti oli kasutuskõlblik juba 10,5 sekundiga ja miteid asju korraga tehes ei pannud isegi tähele, et oleks kusagilt midagi aeglustunud.

HP PAVILION 15-AB216NO

Juba esimesel pilgul tuleb kerge vau-moment peale, värvilahendus on arvutil väga hea, avad kaane ja sujuv üleminek tumeehallist hõbedaseks jääb kohe ilusasti meelde, arvuti, mida kasutaks ka silmadega.

Foto: tootja

Eraldi väärib märkimist ka kahe erineva seinakontakti tüübiga laadijajuhe – kui lähete välismaale ja on vaja teistsugusesse kontakti midagi ühendada, saab laadija juhtmeotsa ära vahetada ja ongi kõik kasutamiseks valmis.

Arvutit käivitades andis kohe tunda, et tegemist on mehaanilise kettaga, mahutavus on tal teistest mudelitest kõvasti suurem, kuid sellevõrra on ta ka aeglasem, kõige kiirem aeg oli 19,5 sekundit.

Väliste kõlaritega ma päris samale tasemele ei paneks, kuid ikkagi peab mainima, et heli oli küllaltki puhas ja vali, muusika kuulamine oli juba päris aktsepteeritav.

ASUS ZENBOOK UX305CA

Mulle jättis esialgu juba omaette mulje see, kuidas arvuti pakitud oli – karp karbis, et arvuti enda karp paremini kaitstud oleks.

Karbist avanes kohe meeldiv vaatepilt, karbis oli peale ilusa arvuti ja laadija kohe kaasas ka kandekott ja adapter internetikaabli jaoks, see tähendab vähem sebimist pärast arvuti ostu.

Foto: tootja

Arvutit ümbritsev plastik annab kohe puudutamisel tunda, et tegu on premium-arvutiga – tugev,  meeldiv vaadata ja katsuda.

Pärast ekraani avamist jätkub ilus vaatepilt, kõik on ilusasti ära paigutatud ja midagi üleliigset kusagil ei ole, ekraani matt toon hakkab ka kohe silma, mis teeb selle mudeli veelgi enam meeldivaks, arvuti sobib lausa aksessuaariks.

Tegin ära ka aku vastupidavustesti, milleks kujunes toredad 9 tundi ja 13 minutit, mis oli isegi natukene üllatav nii väikese arvuti kohta.

LENOVO YOGA 900-13ISK

Oh sa poiss! See arvuti võtab juba spetsifikatsiooni vaadates jalad värisema. Kui lõpuks karbi avamiseni jõudsin, ei tundunud esialgu midagi väga erilist olevat pakendusega, lihtsalt kile karbil ümber.

Maagia hakkas peale karbi avamisega – vastu vaataks justkui kaks luuki, nende avamisel kerkib karbi sisu natukene kõrgemale, kus asub arvuti, karbis on kahjuks ainult manual ja laadimisjuhe ja adapter seinakontakti jaoks.

Foto: tootja

Arvuti ise on tugevast plastikust, veel tugevamast hingede süsteemist, millega saab ekraani mõlemat pidi pöörata ning ei pea enam kartma, et võiks ekraani kogemata ära murda.

Unikaalne hingede süsteem, mis koosneb paljudest väikestest hingedest, on väga vastupidav ja kergemini käsitsetav ja tagab ka parema ekraani püsivuse.

Sain ka palju küsimusi puutetundliku ekraani osas, kuid siin muretsemiseks pole põhjust, kuna on kasutatud ekraani kaitseks Gorilla Glass neljanda generatsiooni klaasi, mis annab lisatugevust ja vastupidavust ekraanile.

Sulle võib huvi pakkuda ka see «Digitarga» saatelõik:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles