Google on asunud välja töötama oma nutikellasid

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i nutikell
Google'i nutikell Foto: Android Police

Google on asunud välja töötama oma Android Wear platvormil töötavaid nutikellasid, mis tähendab järjekordset sammu korporatsiooni enda osalusel loodud seadmete valikus.

Google toodab teatavasti juba sülearvuteid Chromebook Pixel, tahvleid Pixel C, Chromecasti voogesituseseadmeid ning peagi jõuab turule ka intelligentne kõlar Google Home. Kaks loomisel olevat nutikella – üks töönimega Anglefish ja teine Swordfish – on viidete kohaselt keskendunud Google’i tehisintelligentsele assistendile «bot».

Mis puutub suurusesse, siis Anglefishi ekraani diagonaal peaks jääma vahemikku 42-46 mm, ehk on näitudelt sarnane Lenovo Moto 360-le. See on varustatud LTE (4G) ühendusega, sisseehitatud GPS-iga, südame töö monitoriga – kokkuvõttes paljude näitajatega, mis muudavad selle sõltumatust telefonist.

Disainis on nähtavad «nukid» ning kerged kumerused randega kontaktis olevas korpuse osas, üldmuljelt on tegemist pigem sportliku stiiliga. Kellal on kolm nuppu, kuid nende funktsioonid pole veel teada.

Seni pole täpselt teada, millal Google kavatseb oma nutikelladega turule tulla – see võib juhtude näiteks aasta lõpul koos uue tarkvaraplatvormi Android Wear 2.0 väljalaskmisega.

Allikas: Android Police

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles