Viirustõrjetootja AVG müüdi 1,3 miljardi dollari eest maha

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontolli tõrjet: Kuidas vaadata, mis versioonist su AVG viirustõrje on? Topeltklõps süsteemiikoonil kella kõrval, siis vali Information > About.
Kontolli tõrjet: Kuidas vaadata, mis versioonist su AVG viirustõrje on? Topeltklõps süsteemiikoonil kella kõrval, siis vali Information > About. Foto: Postimees.ee

Tšehhi päritolu turbetarkvaraettevõte Avast ostis 1,3 miljardi dollari eest üles  konkurendi AVG Technologies, kirjutab Venturebeat.

AVG (algse nimega Grisoft) asutati juba 1991. aastal toonases Tšehhoslovakkias. Praegu annab ettevõte tööd üle maailma rohkem kui 1800 inimesele ning peakontor on kolitud Amsterdami. Eelmisel aastal kasutasid ettevõtte teenuseid rohkem kui 200 miljonit inimest üle maailma.

Avast on samuti Tšehhi päritolu turbetarkvaraettevõte, mis asutati kolm aastat AVGst varem. Kiirelt hakkas ettevõte kasvama juba 1990ndatel ning tänaseks on Avastist saanud üks suurimaid antiviiruse tarkvara tootjaid maailmas. Seejuures on ettevõtte töötajate arv AVGst kolm korda väiksem.

Avasti teatel loodetakse tehing ametlikult lõpule viia juba sügisel. Kuna AVG tegutseb ka NYSE börsil, peavad oma heakskiidu tehingule andma lisaks regulaatoritele ka aktsionärid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles