Unustage seakatk ja hairünnakud – selfie-buum on oht number üks

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selfie'de tegemine on lõbus ja põnev, aga samas tuleb alati järgida põhilisi ohutusnõudeid.
Selfie'de tegemine on lõbus ja põnev, aga samas tuleb alati järgida põhilisi ohutusnõudeid. Foto: Unsplash

Kui aastaid tagasi oleks keegi väitnud, et selfie-buum toob vikatimehele lisatööd, oleks ilmselt kõik selle inimese välja naernud, kuid statistika räägib teist juttu, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark. Keskmine vanus selfie’ide tagajärjel surnud ohvritel on 21-eluaastat ja neist 75% on mehed.

Selfie'de tegemine on muutunud väga ohtlikuks hobiks, sest eelmise aasta statistika järgi on endlite loomise käigus saanud surma rohkem inimesi kui haihammustuste ja -rünnete tagajärjel, kirjutab Digitark. Selfie'de tegemise käigus suremine pole tegelikult uus nähtus, vaid seda on varasematel aastatelgi juhtunud, kuid mitte sellistes kogustes.

ENNE MÕTLE KUI PILDISTAD

Eelmisel nädalal kukkus Saksamaa turist alla Machu Picchu varemetest, kui noormees soovis sooritada hüplevat fotot. Päev enne soovis teinegi Saksamaa turist sooritada pilti Machu Picchul, kuid sedapuhku selle peal seistes.

51aastane Oliver Park kukkus alla 40 meetri kõrguse ajaloolise vareme pealt.

Eelmise kuu lõpus ronis Lõuna-Korea turist põhja Peruus Gocta kose äärde, kuid libises hooletult 490 meetrit ja võime täna rääkida temast kahjuks minevikuvormis.

Maailmakuulus India turismiobjekt Taj Mahali tempel jäi ühele jaapani turistile viimaseks selfie postituseks. Jaapanlane Hideto Ueda püüdis teha selfie’i mausoleumi trepil, kuid tunnistajate sõnul kukkus alla ja lõi pea vastu valget marmorit.

KUIDAS OHUTULT PILDISTADA?

Eelmise aasta suvel alustas Venemaa siseministeerium kampaania, mis selgitas selfie'de tegemise riskidest. Statistika Venemaa siseministeeriumi sõnul on küllaltki hämmastav.

Ligi sadakond inimest on saanud viga selfie’i tegemise käigus ja tosin inimesi seejärel hukkunud. Statistika on näidanud tõusutrendi ja seetõttu algatas ka sisejulgeoleku ametkond üleriigilise selfie'de hoiatuskampaania.

Foto: Internet

Loe Digitargast selfie'de kohta pikemalt.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles