XC90 Excellence - läbi aegade kõige luksuslikum Volvo on sündinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volvo

Volvo mõjub olenemata aktsionäride päritoluriigist margina alati veidi kargelt, põhjamaiselt ja karmilt, võib-olla natuke nagu Islandi jalgpallimeeskond. Ometi ei tähenda see Volvo jaoks, et autotootja peabki vaid spartalikkusele rõhuma ega võiks nõudlikumatele autoostjatele ka pisut peenemat äraolemist pakkuda.

Nimelt peaks kaasaegse Skandinaavia luksuse koorekiht ja kroonijuveel Volvo XC90 Excellence veel selle suve jooksul USA turule jõudma, ning ilma ei jää Euroopa ega Eestigi - XC90 Excellence on juba meilgi esinduse hinnakirjast leitav.

Volvo SPA-modulaarplatvormile ehitatud ja XC90-l põhinevat XC90 Excellence’i esitleti esmakordselt eelmise aasta Shanghai autonäitusel ning lähemalt tutvustati autot Genfi autonäitusel. Tegemist on Volvo 89 aasta pikkuse ajaloo kõige luksuslikuma sõidukiga. Disainis on täielikult pühendutud täiskasvanute heaolule ning neljakohalises eraldi istmetega autos on loodud kõik eeldused elu nautimiseks sõidu ajal.

Foto: Volvo

Interjöör

Erilist tähelepanu on pööratud tagaistmele, millel reisijatele on loodud tõeline esimese klassi atmosfäär. Selleks paigaldas Volvo disainimeeskond autosse tagantpoolt alustades eriti mugavad istmed, mis on ka taga teineteisest eraldi ja täpselt reisija soovi järgi seadistatavad. Lisatud on ka ülimalt käepärane keskne kontrollpaneel, mis sisaldab muuhulgas jahutuse ja soojendusega topsihoidjaid, helisüsteemi, massaažifunktsiooni ja suurt multimeediaekraani.

Foto: Volvo

Põhirõhk on pandud rahulikule, luksuslikule ja välismaailmast eraldatud äraolemisele, mille huvides on panustatud ka korralikku müraisolatsiooni ja Bowers & Wilkins helisüsteemi. Intuitiivne juhtpaneel Excellence Console laseb kasutajal minimaalse vaevaga kontrollida kogu tagaistet – nii selle positsiooni kui soojendust-jahutust, aga ka jookide temperatuuri. Tagumises käetoes paikneb külmutuskapp, kuhu mahub kaks pudelit, ja lisaks antakse kaasa kaks käsitööna valminud Rootsi klaasitootja Orrefors klaasi.

Foto: Volvo

Tehnika

Vägeva luksusliku T8 Twin Engine nime kandva pistikuhübriidi jõuallikas arendab muljetavaldavad 303 kW ehk 407 hobujõudu, kuid samas võimaldab elektrirežiimis peaaegu hääletut sõitu. Lisaks mainitud puhtale elektritoitele saab juht kasutada ka nimesid Hybrid ja Power kandvad variante, mille nimed räägivad enda eest. Kui keegi end aga välismaa keele alal liiga kindlalt ei tunne, siis esimene tähistab hübriidi ja teine eriti võimekat sõiduseadistust.

Foto: Volvo

Kulud

Tavaliikluses osalevate sõidukite arvestuses ülivõimsat 640 Nm pöördemomenti pakkuv luksusauto on sellegipoolest hämmastavalt säästlik – ametlike numbrite kohaselt on kütusekulu kõigest 2,1 l/100 km ja CO2-emissiooni näitaja 49 g/km. Majanduslikult mõtlevat Eesti inimest huvitab muidugi eeskätt, milline hinnasilt selle luksuse küljes on? Siin saab nüüd igasugune säästlikkus korraks otsa. XC90 Excellence’i eest tuleb esindusse jätta 124 900 eurot, mis on võrreldes kõige kallima nö tavalise XC90-ga tervelt 42 700 eurot rohkem.

Samas näitab ajalugu, et hea asja eest pole inimestel kahju rohkem maksta – XC90 Excellence vanema sugulase XC90 First Edition kõik peaaegu 2 000 eksemplari müüdi 48 tunni jooksul pärast 2014. aastal müükitulemist läbi. Pealegi arvestades, et näiteks luksusmaasturite kroonimata kuninga, Bentley Bentayga hinnad algavad pea kaks korda kõrgemalt, on XC90 Excellence võib-olla mitte just soodne, aga igatahes kättesaadavam võimalus nautida tõelist isiklikku väikest tagaistme paleed massaaži, jahutuse või soojenduse ja Orreforsi klaasidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles