Miljardär plaanib Land Rover Defenderi uuesti ellu äratada

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Land Rover Defender Dubai autošõul.
Land Rover Defender Dubai autošõul. Foto: Xinhua / Sipa USA

Keemiatööstur Jim Ratcliffe soovib legendaarset maasturit Land Rover Defender uuesti tootma hakata, kirjutab Autocar Sunday Timesile toetudes.

Sunday Timesi andmetel on Ratcliffe´il kindel soov hakata autot just Suurbritannias tootma. Praegu ei ole veel teada, kas magnaat soovib osta Defenderit puudutava intellektuaalse omandi ja brändiõigused või osa tootmisliinidest.

Ratcliffe on keemiaettevõtte Ineos asutaja. Ettevõtte väärtuseks hinnatakse 3,2 miljardit naela.

Land Rover teatas Defenderi tootmise lõpetamise plaanidest juba 2013. aastal. Esialgsete kavade järgi pidi viimane Defender tehasest lahkuma eelmise aasta oktoobris, kuid hiljem otsustati legendaarsele autole veel mõned kuud armuaega lisaks anda ning viimane auto valmistati käesoleva aasta jaanuari lõpuks.

India autotootja Tata Motorsi omanduses Land Rover on lubanud 2018. aastaks Defenderi asemele tuua uue mudeli, mille tootmine ja kasutamine peaks olema eelkäijast palju kuluefektiivsem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles