Parimate pildistamisoskustega mobiilide TOP7 Eestis hetkel

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei P9-l on põhikaameraid lausa kaks
Huawei P9-l on põhikaameraid lausa kaks Foto: Tootja foto

Koostasime koos Telia tootejuhi Taavi Tingiga miniülevaate meie hinnangul hetkel hinna ja kvaliteedi suhtelt parimatest pildistamisomadustega mobiiltelefonidest – üha olulisemaks saavast omadusest nende seadmete abil oma elusündmuste jagamisel.

Huawei Honor 7  - Taavi Tingi hinnangul parim pakkuda olev kaameratelefon - on varustatud kahe võimeka kaameraga: 20 Mpx tagumise ja 8 Mpx eesmisega. Kaamerad tagavad kõrge pildikvaliteedi nii õues kui siseruumides pildistades, andes silmad ette nii mõnelegi kõrgema hinnaklassi seadmele (Honor 7 maksab ca 319 eurot).

Foto: tootja

Samsung Galaxy A5 2016 – käesoleva uudisnupu autori hinnangul hinna ja kvaliteedi suhtelt parim hetkel saadaolev kaameratelefon. Selle esikaamera on sarnaselt eelkäijaks olnud mudelile jätkuvalt 5 ning tagumine 13 megapikslit, kuid kasvanud valguse läbilaskevõime – endine f2.2 ava on nüüd näitajaga f1.9. Pildid on nüüd heledamad ja teravamad ning kiirenenud on pildistamise protsess. Kaamerad on varustatud optilise pildistabilisaatoriga. Ühtlasi tähendavad uuendused nüüd seda, et kaamera ulatub telefoni tagakülje tasapinnast mõne millimeetri võrra välja (Hind hetkel ca 379 eurot).

Foto: Samsung / Hamburg & Partnerid

Samsung Galaxy S6 ja Samsung Galaxy S7  - S6 kaamera tunnistati näiteks populaarse tehnikablogi Techradar poolt üheks parimaks nutitelefoni kaameraks. Kahtlematult üks parimate pildistamisvõimega telefone, samas mitte just odavad seadmed (S7 hind alates ca 719 eurot).

Foto: RICO DAVID/SIPA/RICO DAVID/SIPA

Huawei P9 – telefon on varustatud maailma absoluutsesse kõrgliigasse kuuluva Leica kaameraga, millel on parema kvaliteedi tagamiseks kaks objektiivi. Üks objektiividest on seejuures must-valge, mis toob piltides senisest paremini esile kontrastsuse. See P9 sobiva taskusõbra kõigile neile, kes hindavad nutiseadme juures kaamera võimekust ja tehtud piltide kvaliteeti. (Hind ca 549 euot).

Foto: Tootja foto

Apple iPhone 6s  - lihtsalt väga hea kaameraga telefon, nagu on hea ka kõik muu selles telefonis olev (Hind alates 679 eurot).

Foto: Eero Vabamägi

Sony Xperia Z5 – 23 Mpx kaamera üheks oluliseks trumbiks ja eeliseks konkurentide ees on väga võimekas autofookus. Eelmiste mudelitega võrreldes on palju võimekamaks muudetud ka suumimise funktsioon (Z5 compacti hind alates 399 eurot).

Foto: Tõnn Kuuli

Lisaks muidugi Microsoft Lumia 950  ja LG G5, millel on samuti väga tublid ja igati kvaliteetseid fotosid tegevad kaamerad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles