Apple iOS 10 ootel: doonorlus jõuab nutitelefonidesse

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus iOS 10 operatsioonisüsteem toob olulise doonorlusega seotud täienduse ka terviserakendusse Health.
Uus iOS 10 operatsioonisüsteem toob olulise doonorlusega seotud täienduse ka terviserakendusse Health. Foto: Digitark

Aastaid pärast Steve Jobsi lahkumist tutvustab õunafirma loojale väga südamelähedast teemat – doonorlust, sest just tänu maksa siirdamisele suutis visionäär elada veel väärikad 20. aastat, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark.

Kuu aega tagasi tutvustas Apple'i arendajate konverentsil WWDC operatsioonisüsteemi iOS uut versiooni, vahendab Digitark. Esindajate sõnul on see suurim areng operatsioonsüsteemide valdkonnas.

Üritusel keskenduti ainult kõige olulistematele uuendustele. Lisaks eelmisel kuul esitletud uuendustele leiame kuu aega hiljem iOS 10-st veel palju muud huvitavat.

Apple’i uus iOS 10 lubab iPhone’i kasutajal registreerida end raviotstarbeliseks annetuseks, kus ta saab siirdamiseks lubada elundeid, rakke või kudesid.

Tehnikagigant soovib muuta organidoonorluse veelgi kergemaks ja kiiremaks tavalistele inimestele. Õunafirma avaldas hiljuti Health terviserakendusele uuenduse, mis saab suureks osaks iOS 10-le. Rakenduses olev Medical ID (meditsiiniline ID) lubab juba jälgida meditsiinilist ja tervislikku seisundit ning doonorlus saab selle uueks lisaks.

Doonorluse ankeet saadetakse läbi iPhone’i või iPadi edasi National Donate Life Registry-sse, mida haldab Donate Life America.

Health rakendust tutvustati juba aastal 2014, mil nägi ilmavalgust iOS 8. Apple on alati soovinud aidata inimestel hoida silma peal oma tervisel ja füüsilisel liikumisel, kuid doonorlus saab uue hoo nüüd ka tänu tehnoloogiale.

Üle 120 000 ameeriklase ootavad siirdamist ja iga 10 minuti jooksul lisandub sinna ootejärjekorda uus inimene. Organite nõudlikkus kasvab päevadega ja üks doonor võib säästa kuni 8 inimese elu, lisab Ameerika Elu Doonori tegevdirektor David Fleming.

Uus uuendus on kättesaadav iOS 10-ne arendajatele, kuid tavakasutajad peavad ootama sügiseni. Septembris näevad ilmavalgust uued iPhone’id, milles pesitseb sees juba uuendusterohke iOS 10.

Loe kõiki Apple-toodete uudiseid Digitargast!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles