Google palkas isesõitvate autode projektile juriidilise nõuniku

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i isejuhtiv Lexus
Google'i isejuhtiv Lexus Foto: TONY AVELAR/AP

Alphabeti tütarettevõte Google teatas, et palkas autonoomsete autode projekti nõustama tippjuristi Ken Voseni, kirjutab Reuters.

Vosen töötas varem biotehnoloogiaettevõtte Monsanto keskkonnaanalüüsile keskendunud allüksuse Climate Corporation juriidilise juhina.

Voseni värbamine võib Reutersi hinnangul olla märgiks, et Google plaanib isesõitvate autode üksuse baasil luua eraldi ettevõtte. Praegu tegutseb see X nime kandva teadus- ja arendusüksuse all.

«Isesõitvate autode projekt on Xist lahkumas, tegu on astmelise protsessiga,» ütles X üksuse juht Astro Teller NBC Newsile aprillis.

Lisaks Vosenile palkas Google ka seni San Francisco transpordiameti innovatsioonüksuses töötanud Tim Papandreou, kes hakkab tegelema isesõitvate autode partnerlusprojektidega.

Mais teatasid Google ja Fiat Chrysler, et teevad koostööd 100 isesõitva väikebussi ehitamisel. Tegu oli esimese korraga, mil mõni suurem traditsioonilise autotootja on käed löönud Silicon Valley tehnoloogiaettevõttega isesõitvate autode vallas.

Google´i isesõitvad autod on läbinud praeguseks üle 1,7 miljoni testmiili (2,7 miljoni kilomeetri). Tähtaega, mil Google´i isesõitvad autod võiks olla laiemale avalikkusele kättesaadavad, ei ole veel paika pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles