Uber ei ole suutnud New Yorgis kollaste taksode ülemvõimu murda

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso
Takso Foto: SCANPIX

Investeerimispanga Morgan Stanley hiljuti avalikustatud raporti järgi on traditsioonilised taksod New Yorgis Uberist kaks korda populaarsemad sõiduvahendid, kirjutab Techcrunch.

Morgan Stanley raporti järgi eelistavad newyorklased kollaseid taksosid sõidujagamisteenustele Uber, Lyft, Via ja Gett.

Käesoleva aasta aprillis oli New Yorgis taksosõitude koguarvuks 11,1 miljonit, samal ajal sõideti Uberi vahendusel 4,7 miljonit korda ning Lyfti vastav näitaja oli 750 000.

Kuigi taksosõitude arv on aastaga kahanenud 9 protsenti, näitab see statistika, et New Yorgi kollased taksod on moodsate jagamisteenuste pealetungile hästi vastu pidanud. Techradari hinnangul peaks Uberi ja Lyfti turuosa New Yorgis siiski taksode kulul tasapisi suurenema.

Raportis mainiti ära ka juhipõhine statistika. Taksojuhid sõidutasid inimesi nädalas keskmiselt 91 korda, samas kui Uberi puhul oli keskmiseks nädalaseks vahendatud sõitude arvuks 44 ning Lyftil 23. Taksojuhtide suurem aktiivsus on selgitatav nende suurema töökoormusega, kuna Uberi juhid pakuvad sõidujagamisteenust peamiselt lisa-, mitte põhitööna.

Huvitav nähtus on ka linnamaasturite jagamisteenuse Via populaarsus New Yorgis. Aprillis pakkusid selle teenuse juhid kokku 450 000 sõitu, nende keskmiseks sõitude arvuks nädalas oli 108.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles