Mercedes valitseb jätkuvalt luksusautode turgu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedese uus E-klassi universaal
Mercedese uus E-klassi universaal Foto: Mercedes

Mercedes-Benz suurendas käesoleva aasta esimesel poolaastal luksusautode turul oma edu kodumaise rivaali BMW ees, kirjutab Bloomberg.

BMW kasvatas esimese kuue kuuga oma müügitulemusi mullusega võrreldes 5,8 protsenti 986 557 autoni. Paraku ei olnud see piisav, et lüüa Daimler AGle kuuluva Mercedes-Benzi 12 protsendist kasvu ning üle miljoni auto küündinud müüginumbrit. Täpsemalt jäi BMWd esikohast lahutama 20 062 autot.

Kolmandal kohal asus Volkswageni kontserni kuuluv Audi 953 200 autoga, mis märgib aastases võrdluses 5,6 protsendi suurust kasvu.

Sama järjekord oli luksusautode tootjate esikolmikus ka käesoleva aasta esimese kvartali lõpus.

Täpsemalt leidsid kolme kuu jooksul endale omaniku 483 487 Mercedest, samal ajal kui BMW ja Audi müüginäitajateks olid vastavalt 478 743 ja 455 750. Aasta-aastases võrdluses kasvas uute Mercedeste müük esimeses kvartalis 13 protsenti, BMWl oli kasvuks 6 protsenti ning Audil 4 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles