Kaablivaraste tõttu jäi 2000 inimest neti ja telepildita

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidekaabel.
Sidekaabel. Foto: Kaarel Tigas / SL Õhtuleht

Täna öösel lõhkusid kaablivargad Kohtla-Järvel Elioni sidekaabli. Lõhutud kaabli jäid Kohtla-Järve, Kohtla-Nõmme, Kiikla ja Varja elanikud interneti ning telepildita.

Elioni teatel kannatas kaablivaraste tõttu ligikaudu 2000 klienti. Internetiühenduse ja telepildi lubas firma idavirulastele taastada pärast keskpäeva.

Elioni juhtimiskeskusesse jõudsid häireteated varahommikul enne kella seitset. Lähemal uurimisel selgus, et häirete põhjuseks oli järjekordne kaablivargus.

Kaablivargad on ka varem sidefirmale peavaluks olnud ning nende takistamiseks ja tuvastamiseks on firma kaablikaevuluukidele paigaldanud signalisatsiooniseadmeid. Tänaöine juhtum näitab, et turvaseadmete paigaldamisega on põhjust jätkata ja see on firmal ka plaanis.

Lisaks loodab firma pealtnägijatele - kui kaablikanalisatsiooni kaevuluukide või kaablikappide juures on märgata kahtlast tegevust, peaks sellest kohe teavitama politseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles