Uber peatab Ungaris tegevuse

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi auto
Uberi auto Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS

Transpordivahendusteenus Uber teatas, et peatab vastavalt Ungari valitsuse otsusele alates 24. juulist oma tegevuse riigis, kirjutab Bloomberg.

Ungari valitsus otsus hiljuti vastu võtta seaduse, mis lubab ametivõimudel blokeerida ligipääs Uberi mobiilirakendusele ning trahvida seda teenust reklaamivaid meediakanaleid.

San Franciscos loodud Uber on varem teatanud, et kõik ettevõtte Ungaris tegutsevad autojuhid on litsentseeritud ning maksavad ausalt makse.

«Praeguse seisuga ei saa me koos 1200 Ungari partneriga enam teenuseid pakkuda, kuna uued regulatsioonid piiravad innovatsiooni ja ettevõtlust,» ütles Uberi Kesk- ja Ida-Euroopa regiooni juht Robbie Khazzam.

«Me loodame, et keeld on vaid ajutine ning tulevikus on meie dialoogid koostöömajanduse teemadel Ungari valitsusega kaasavamad ja tulevikku suunatumad.»

Ungari peaministri Viktor Orbani valitsus on valinud Uberi ja traditsiooniliste taksojuhtide omavahelises vastasseisus taksojuhtide poole, kelle ärimudelit sõidujagamisteenused üritavad lõhkuda.

Pealinnas Budapestis peavad taksojuhid järgima täpseid reegleid, mis puudutavad muuhulgas hindu ja autode vanust. Uberi juhid ei pea aga nendest reeglitest kinni pidama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles