Taxify asub Ungaris kohe Uberist tühjaks jäänud kohale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxigo pakub konkurentsi Uberi ja Taxify taksoäppidele, mis ka Eesti turul aktiivselt tegutsevad.
Taxigo pakub konkurentsi Uberi ja Taxify taksoäppidele, mis ka Eesti turul aktiivselt tegutsevad. Foto: Liis Treimann

Sõidujagamisettevõte Taxify on otsustanud konkurendi Uber Ungarist lahkumise järgselt laieneda Budapesti ja asuda seal teenuseid osutama.

«Meil on hetkel käimas läbirääkimised sealse partneriga, et hakata koostöös teenuseid pakkuma,» ütles Taxify juht Martin Villig BNS-ile. Tema sõnul Uberit lahkuma sundinud seadusemuudatus Taxifyd ei häiri, sest ettevõte plaanib seal koostöös kohaliku partneriga uut taksoregulatsiooni täita.

Sõidujagamisteenust pakkuv Uber teatas kolmapäeval, et peatab 24. juulil oma tegevuse Ungaris, kuna selle riigi uus seadus ei võimalda tegevust jätkata. Seaduse kohaselt on Ungari võimudel õigus blokeerida taksoteenuste pakkumine, kui firmal puudub korralik dispetšerikeskus.

Pärast seda, kui Uber registreeris oma tegevuse 2014. aasta novembris Ungaris, on selles firmas registreerinud end 1200 autojuhti. Taksojuhtide protestid algatasid uue seaduse vastuvõtu, kui protestijad väitsid, et tellimused on järsult vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles