Samsungi tipptelefonid tegid iPhone´idele USA turul tuule alla

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7 Foto: RICO DAVID/SIPA/RICO DAVID/SIPA

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõtte Samsungi tipptelefonid Galaxy S7 ja S7 Edge on seljatanud USA turul iPhone 6Si ja 6S Plusi müüginumbrid, kirjutab The Verge uuringufirma Kantar Worldpanel andmetele toetudes.

Uuringufirma andmetel oli S7/S7 Edge´i turuosaks märtsi, aprilli ja mai jooksul USAs 16 protsenti, samal ajal kui iPhone 6S ja 6S Plusi vastav näitaja oli 14,6 protsenti. Tegu ei ole muidugi päris ausa võrdlusega, kuna Samsungi tipptelefonide näol on tegu äsja tutvustatud mudelitega. S7 jõudis müüki tänavu 11. märtsil, 6S aga eelmise aasta septembris. Eelnevatel aastatel on Apple ka kevaditi siiski koduturul Lõuna-Korea ettevõtte lipulaevade üle alati võidutsenud. Nüüd on see jõudude vahekord aga muutunud.

Kui arvestada kõiki mudeleid, oli Samsungi turuosaks USAs mai lõpus 37 protsenti ning Apple´i osaks 29 protsenti. Kuigi Apple´i klientide lojaalsus on püsinud väga kõrgena - 88 protsenti iPhone´i omanikest plaanivad järgmiseks telefoniks osta samuti Apple´i toote, siis Samsungi klientide lojaalsus jääb sellele tulemusele vaid kahe protsendipunktiga alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles