Saksamaa politsei korraldas enneolematu haarangu veebivihkajate tabamiseks (3)

Aivar Pau
, tehnoloogiatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihakõneleja
Vihakõneleja Foto: SCANPIX

Saksamaa politsei korraldas eile üleriigilise haarangu tabamaks Facebookis ja muus sotsiaalmeedias rassivaenu õhutajaid.

Jõustruktuurid otsisid «verbaalse radikalismi» ja sellega seotud süütegude avastamiseks läbi ligi 60 kahtlustatava kodud 14 liidumaal. Kedagi kohe ei vahistatud, et kaasa võeti ohtralt arvutitehnikat, kaameraid, nutitelefone, vahendab AFP.

Tegemist oli ühtlasi läbi aegade esimese niivõrd mastaapse haaranguga riigi ajaloos. Enamus kahtlustatavaid kuulub Facebooki neonatside grupeeringusse, mille liikmed on postitanud veebi ksenofoobse, juudivastase ja muu paremäärmusliku sisuga kandeid.

Riigi keskkriminaalpolitsei juhi Holger Muenchi sõnul on politsei võtnud «selge seisukoha viha ja vaenu õhustamise vastu internetis», mis on eriti tõusnud põgenikekiiri tõttu ja mürgitab avalikku ruumi.

Justiitsminister Heoki Maasi sõnul on ühtlasi on ühtlasi kasvanud surve sellistele gigantidele nagu Facebook, Google ja Twitter blokeerimaks vaenu õhutamist.

Allikas: Gadgets360

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles